Ovo je naša najsnažnija utvrda, pobjednička izborna jedinica | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 150

Ovo je naša najsnažnija utvrda, pobjednička izborna jedinica

Ovo je naša najsnažnija utvrda, pobjednička izborna jedinica
7

Pred 500-njak simpatizera u centru grada poručio je kako je ambicija stranke gospodarski rast od pet posto do 2020. godine.

VIDEO

Ovo je pobjednička izborna jedinica i naša najsnažnija utvrda. Iz našeg gospodarskog programa zrači projekt Slavonija i to nije politički mamac nego projekt s jasnim prioritetima za naše ljude koji ovdje pate i odlaze u inozemstvo, rekao je na političkom skupu u Požegi predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. Pred 500-njak simpatizera u centru grada poručio je kako je ambicija stranke gospodarski rast od pet posto do 2020. godine. Biračima u V. Izbornoj jedinici obećao je da će nastaviti skrbiti o najranjivijim skupinama društva.

- Novi zakon o poljoprivrednom zemljištu i OPG-ima su nam prioriteti. Mi nismo oni koji guraju teme koje dijele hrvatski narod već to čine oni koji su imali četiri godine da nešto naprave, a nisu napravili ništa – izjavio je Plenković. Kaže i kako je mogao ostati raditi u EU parlamentu, ali se vratio biti odgovoran prema hrvatskim ljudima i dati prilog za boljitak Hrvatske.

- Mi nudimo promjenu i oni koji su članovi naše stranke tu promjenu osjećaju i vide. Onoj kukuriku vlasti ne treba pružiti šansu da preuzmu odgovornost za Hrvatsku. Broj blokiranih građana u njihovu mandatu povećao se za 100 000 – izjavio je pred okupljenim Požežanima. Zaključio je kako mu je želja da Hrvatska po gospodarskim pokazateljima bude među prvima, a ne zadnjim zemljama jugoistočne Europe. 

HDZ je u protekla dva mjeseca mijenjao sebe, a sad je vrijeme da donese promjene Hrvatskoj


Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković  poručio je u nedjelju navečer sa predizbornog skupa u Slavonskom Brodu kako je njegova stranka protekla dva mjeseca mijenjala sebe, a sada je vrijeme da donesu promjene u Hrvatskoj.

Rekao je i kako očekuje da će u toj, V izbornoj jedinici njegova stranka osvojiti devet mandata, a kao jedan od razvojnih prioriteta izdvojio je Slavoniju.

"Slavonija je jedan od ključnih prioriteta nove Vlade", naglasio je Plenković.

Kao odgovor na tešku gospodarsku i socijalnu situaciju u Slavoniji HDZ je predstavio i svoj "Projekt Slavonija" kojeg čini skup novih zakona  vezanih uz poljoprivredno zemljište, poljoprivredna gospodarstva, povlačenje sredstava iz EU, potpore mladim poduzetnicima.

Plenković je okupljenima rekao i kako imaju i drugu mogućnost  izbora, aludirajući na Narodnu koaliciju. 

"Imate mogućnost da birate one koji su imali četiri godine mogućnost da naprave određeni pomak u Hrvatskoj. Htjeli su gospodarski rast, nakon četiri godine ostvarili su pad. Htjeli su dizanje kreditnog rejtinga on se spustio. Htjeli su manja porezna opterećenja, povećali su porez. Htjeli su bolji gospodarski položaj naših ljudi, broj blokiranih povećao se za preko 100.000 u njihovom mandatu. Htjeli su dati akcent na politiku za mlade, iselilo se 100.000 ljudi iz Hrvatske. Možete  njih birati. Nisam siguran da je to dobro i mudro. Isti program, isti ljudi, i ista zaostala retorika koja dijeli hrvatsko društvo, koja ne želi jedinstvo hrvatskog naroda", rekao je Plenković.

O potrebi za stabilnom i čvrstom vladom koja će donositi odluke u interesu građana okupljenima je govorio Zdravko Marić, nositelj HDZ-ove liste u V.Izbornoj jedinici i tehnički ministar financije. Marić  je kao primjer čvrste odluke istaknuo odbijanje zaduženja Hrvatske u Londonu po uvjetima koji bi godišnje odnijeli 250 milijuna kuna. I dok su ga protivnici prozivali da je bio nesposoban zadužiti Hrvatsku, Marić ističe da je ponosan na odluku koja znači uštedu novca za 10 škola u Hrvatskoj.

Vrijeme je za mijenjanje Hrvatske koja se nalazi na rubu ponora,  poručili su govornici sa večerešnjeg HDZ-ovog skupa pozivajući birače da povjerenje daju HDZ-u kako bi formirao Vladu i, kako je rečeno, izbjegao mukotrpne pregovore kakvi su vođeni nakon prošlih izbora.

Ostavite poruku budućoj vladi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 150

VIDEO

FOTO Ovo su muškarci koje sumnjiče da su mučili hrvatske vojnike, jednom pronašli bombe
PRIVELI IH NA SUD

FOTO Ovo su muškarci koje sumnjiče da su mučili hrvatske vojnike, jednom pronašli bombe

Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage doma i drugih prostorija, kao i pretrage pokretnih stvari te su kod 72-godišnjeg osumnjičenika pronašli eksplozivna sredstva