Obavijesti

News

Komentari 31

Ovo je vila strave u Zagrebu u kojoj su bili zatočeni robovi

Ovo je vila strave u Zagrebu u kojoj su bili zatočeni robovi
1

Hrvatska policija je u suradnji sa slovenskim kolegama razbila lanac trgovina ljudima. U noći na četvrtak u koordiniranoj akciji upali su u dvije iznajmljene vile u Odri i Gornjem Stenjevcu u Zagrebu

VIDEO

Interventna policija okružila je vile u Odranskoj ulici i Kancelak te su krenuli u raciju. Razbili su ulazna vrata i upali unutra. Zatekli su u obje kuće 59 kineskih državljana, koji su bili žrtve trgovine ljudima.

POGLEDAJTE GALERIJU:

GNK Dinamo - NK Lokomotiva GNK Dinamo - NK Lokomotiva GNK Dinamo - NK Lokomotiva
15
| Foto: Igor Kralj/PIXSELL/ (ILUSTRACIJA)

Hrvatska policija je u suradnji sa slovenskim kolegama razbila lanac trgovina ljudima. U noći na četvrtak u koordiniranoj akciji upali su u dvije iznajmljene vile u Odri i Gornjem Stenjevcu u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:29

- Akcija je bila koordinirana i uspješna. Od rujna smo utvrdili da su dvojica hrvatskih i dvojica kineskih državljana do 18. siječnja ove godine na štetu najmanje 59 osoba počinili kazneno djelo trgovanja ljudima radi činjenja računalne prijevare na štetu državljana Kine - kazao je Ante Gudelj, pomoćnik glavnog ravnatelja policije. Kad je interventna policija upala u vile od 400 i 800 kvadrata, u njima su zatekli 61 kineskog državljanina, od koja su dvojica radili za Hrvate koji su vodili operaciju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Hrvat (48) osumnjičen je da je unajmio dvije navedene kuće koje su bile opremljene tek minimalnim uvjetima potrebnima za stanovanje, dok je drugi, Hrvat (51) s područja Zagreba, žrtve dovezao iz Slovenije u Hrvatsku legalno. Žrtvama, tj. državljanima NR Kine s područja Tajvana je obećano da ako će raditi u tzv. call-centrima vratiti svoje dugove. Namamili su ih obećanjima o lakoj i legalnoj zaradi, a onda su ih zatočili, oduzeli dokumente i tjerali da za njih mjesecima vrše računalne prijevare. Cijelo vrijeme su ih nadzirali tzv. domaćini kuće Kinezi (27 i 38).

POGLEDAJTE GALERIJU:

5
| Foto: MUP

Robovi su tako nasumično zvali brojeve u NR Kini i predstavljali se kao policajci žrtve dovodili u zabludu ne bi li ostvarivali veliku nezakonitu materijalnu dobit. Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a protiv njih je podignuta kaznena prijava, dok se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.