Obavijesti

News

Komentari 160

'Ovo nije sukob, niti sam ja pogriješio u opisivanju požara'

'Ovo nije sukob, niti sam ja pogriješio u opisivanju požara'
1

Reakcija ministra Krstičevića o premještanju vojske u Split bila je maestralna. Upravo onakva kako predviđa Strategija. I dalje odbijam bilo kakvu odluku o njegovoj ostavci - rekao je Plenković

VIDEO

Nakon sjednice Vlade javnosti se obratio premijer Andrej Plenković te ponovio kako ne prihvaća odluku ministra obrane i potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića.

- Što se tiče ostavke ministra Krstičevića, ja i dalje odbijam bilo kakvu odluku o ostavci. Njegova reakcija o premještanju vojske u Split bila je maestralna. Upravo onakva kako predviđa Strategija - rekao je Plenković.

Na novinarsko pitanje o izjavi predsjednice Grabar - Kitarović o reakciji vojske i mogućem sukobu Vlade i nje, Plenković je rekao kako ovo nije sukob, niti da je "on pogriješio u opisivanju požara".

- Nemamo što tu puno raščišćavati. Svatko radi svoj posao. Ona je izrazila želju da se uputi u situaciju. Vidjeli smo kakva je situacija i idemo se dalje pripremati za obranu od požara. Ovo nije sukob, niti sam ja pogriješio u opisivanju požara. Dokle će ovo trajati? Dokle god hoćemo - zaključio je premijer o slučaju ministra Krstičevića i reakciji predsjednice Grabar-Kitarović.

- Još jednom izražavamo suosjećanje i žaljenje nad posljedicama požara. Proteklih dana je župan Boban proglasio elementarnu nepogodu. Naći ćemo sredstva kako bismo pomogli oštećenima. Želim istaknuti zahvalu svima, vatrogascima, vojsci, navijačima Torcide. Također, želim se zahvaliti pripadnicima vatrogasnih postrojbi iz drugih dijelova Hrvatske. Nadam se da ćemo iz ove situacije u kojoj, ipak, nije bilo izravnih ljudskih žrtava i nikakvih izgaranja strateških i važnih ustanova. Zahvaljujem se i potpredsjedniku Vlade i ministru Krstičeviću, ministru Božinoviću, gospodinu Lozančiću, županu, gradonačelniku, pripadnicima svih službi - rekao je Plenković.

O Agrokoru: Nije došlo do financijskog i gospodarskog tsunamija

Zatim se dotakao Agrokora.

- Vidjeli ste na sjednici Vlade prezentaciju koju je predstavila Martina Dalić. Smatram da je, kako vrijeme odlazi, sve jasnije da je odluka koju smo donijeli o Agrokoru bila pozitivna. Sve loše smo spriječili, do financijskog i gospodarskog tsunamija nije došlo. Vjerujem da ćemo u sljedećih godinu dana nastaviti ovim putem koji će, vjerujem, dovesti do opstanka i održivosti - poručio je premijer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.