Obavijesti

News

Komentari 113

Ovo su proizvodi čiju prodaju brani Državni inspektorat

Ovo su proizvodi čiju prodaju brani Državni inspektorat
8

U novoj rubrici u 24sata, 'Potrošač', donosimo vam popis proizvoda čiju je prodaju zabranio Državni inspektorat, a među njima su dječje hlače, gumice, cipele, laser...

VIDEO

Ovo su proizvodi čiju je prodaju zabranio državni ispektorat:

Dječje hlače s dugim vezicama

Dječje hlače iz Kine Inspektorat je povukao s hrvatskih polica jer su imale predugačke vezice oko struka. Zbog njih je postojao rizik od zapetljanja tijekom igre i opasnost da se djeca ozlijede ako padnu.

Gumice u obliku pizze i kikirikija

Gumice za brisanje iz Kine svojim oblikom podsjećaju na hranu. Državni inspektorat ih je iz Hrvatske povukao zbog opasnosti da ih zabunom ne pojedu djeca u dobi od 36 mjeseci do osam godina.

Punjač s lošom izolacijom žica

Univerzalni punjač baterija iz Kine sustav Rapex, za brzo obavješćivanje o opasnim proizvodima, povukao je iz Španjolske jer je imao loše izolirane žice. Postojala je opasnost da korisnika strese struja.

Toksična tinta za tetoviranje

Tintu za trajno tetoviranje nepoznatog proizvođača Rapex je povukao iz Italije jer je sadržavala preveliku koncentraciju toksičnog kadmija. Umjesto dopuštenih 0,2, u tinti je bilo 0,8 miligrama po kilogramu.

Lampa na kojoj nema upozorenja

Kinesku lampu povukli su iz Mađarske jer nije imala upozorenje da se promijeni zaštitno staklo ako pukne. Ako bi došlo do kratkog spoja, iskre bi bez zaštitnog stakla frcale kroz lampu i izazvale požar.

Cipelice s ukrasnom tintom koja može otpasti

Dječje cipelice podrijetlom iz Kine Rapex je povukao iz Bugarske. Sitni metalni detalji na njima nisu bili dovoljno učvršćeni pa je postojala mogućnost da ih dijete proguta ako se otkače s cipele.

Drvene bojice s otrovnom drškom

Bojice koje su proizveli Kinezi povukli su iz prodavaonica u Njemačkoj jer su u plastičnoj dršci imale preveliku količinu otrovne tvari. Ona je nedopustiva u predmetima koje djeca često stavljaju u usta

Laser koji je opasan za oči

Lasersku lampu povukli su iz prodavaonica diljem Švedske. Nije bila napravljena prema europskim standardima i postojala je opasnost da se njome ošteti vid onoga u koga se uperi svjetlost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije
Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini
POGLEDAJTE VIDEO

Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini

Velika peraja kod Mljeta prestrašila je ribare. Odmah su pomislili da se u Jadranu kupa velika bijela psina, ali stručnjak je zaključio da ipak nije ta vrsta u pitanju.