Obavijesti

Promo sadržaj

Ovogodišnji ljetni hit su hoverboard i električni romobili

Ovogodišnji ljetni hit su hoverboard i električni romobili
11

Poput pametnih telefona, električni romobil i hoverboard napunimo kod kuće na struju a zatim ih koristimo za zabavu ili za odlazak na posao. Praktični su, a čak su i brži od drugih prijevoznih sredstava u gradu

Prosječna brzina kretanja odraslog čovjeka je oko 5 km/h, tramvaji s konjskom vučom u Zagrebu su u periodu od 1891. do 1910. godine Zagrepčane vozili brzinom od 7,5 km/h, a današnji ZET-ov električni tramvaj ima prosječnu brzinu vožnje od oko 14 km/h. Sve je to presporo za današnji ritam života jer tom brzinom kretanja nigdje nećemo stići na vrijeme. Uz trend sve većeg interesa za električnim automobilima, koji su ekološki prihvatljivi, električni romobili predstavljaju odličnu alternativu svim prijevoznim sredstvima u gradovima, pa čak i automobilima koji su u prometnim špicama duže vremena zaustavljeni nego što se voze. Cijenu goriva bolje da niti ne spominjemo.

Električni romobil mogu voziti i odrasli i djeca, a u ponudi su različiti modeli s dosegom s jednim punjenjem baterija do 20 kilometara. I to uz brzinu vožnje koja prelazi 20 km/h. Najnoviji model na hrvatskom tržištu je e-romobil meanIT e80 sa stražnjim pogonom i prednjim kotačem sa zračnicom kako bi vožnja bila udobna. Promjer kotača je 8 inča, koristi se elektroničko ubrzavanje i kočenje ili nožno kočenje, a romobil ima stražnje pozicijsko svjetlo kako bi bio uočljiv te prednje LED svjetlo za vožnju noću. Tijekom vožnje na ugrađenom ekranu se prikazuje preostali kapacitet baterije, brzina te prijeđeni kilometri. Ima čak i trubu za upozoriti pješake ispred vas. Pri kočenju se pali stražnje stop-svjetlo, što je totalno cool.

Pri vožnji električnim romobilom nećete se oznojiti, vožnja je ugodna, a istovremeno se možete i rekreirati odguravanjem nogom. Do posla ćete doći odmorni i veseli, sklopit ćete romobil ispod radnog stola. Možete ga na poslu i dopuniti električnom strujom. 

Želite li svojeg školarca nagraditi zanimljivim poklonom, električni romobil bi mogao biti pravi pogodak. U meanIT web shopu i trgovini pronašli smo manje i veće romobile – model meanIT e50 dolazi s kotačima promjera 5 inča odnosno 12,5 cm i maksimalnom brzinom vožnje 18 km/h, meanIT e65 sa 6,5 inča (16,5 cm) može potegnuti 20 km/h dok veći model meanIT e80 s dodatnim podešavanjem volana po visini ima 8 inča (20 cm) i također juri 20 km/h.

Hit ovog ljeta, uz električne romobile, bit će hoverboard. Brzina vožnje ovih neobičnih dvokotača za čiju se ravnotežu koriste precizni žiroskopi je 12 km/h što znači da su idealni za igru, ali i za odlazak do obližnje trgovine po kruh. S jednim punjenjem baterija meanit Balance E8-Scooter prijeći će do 15 kilometara, a realni doseg, kao kod električnih romobila, ovisi o masi vozača, cesti, nagibu, vjetru te vanjskoj temperaturi. Za manju djecu namijenjen je model Meanit Balance E-Scooter s baterijom sa Samsungovim certifikatom koja se puni za oko tri sata, poput modela meanit Balance E8-Scooter.

Električno je trend – na našim prometnicama sve je više električnih automobila za koje možete dobiti državne poticaje u iznosu do 80.000 kuna, stižu i električni bicikli uz poticaje do 5000 kuna, a za električni romobil i hoverboard vam takvi poticaji uopće nisu potrebni, niti ćete se baviti neophodnom papirologijom za ostvarivanje subvencija za kupnju. Cijena pojedinih meanIT električnih romobila i hoverboardova je dodatno snižena pa skoknite na meanit.hr i provjerite aktualnu ponudu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura