News

Komentari 5

Tri nesreće na autocestama

Tri nesreće na autocestama

U Gorskom kotaru i Lici pada snijeg, slab uz kišu mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima

Snijeg koji je krenuo padati u večernjim satima izazvao je mnoge probleme u prometu.

Za sada su zabilježene tri prometne nesreće koje otežavaju promet na autocesti.

Na autocesti A1 kraj čvora Bosiljevo u smjeru Dubrovnika u km 68+500. Promet se vodi jednom prometnom trakom.Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h, javljaju iz HAK-a.

 Na autocesti A1 na 34+450 km između čvora Jastrebarsko i čvora Karlovac u smjeru Dubrovnika vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h, dok na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zaprešić i Jankomir u smjeru Zagreba promet teče usporeno.

U Gorskom kotaru i Lici pada snijeg, slab uz kišu mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala je vozila obavezna zimska oprema na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru.

Na graničnim prijelazima Bregana- Obrežje teretna vozila na izlaz čekaju jedan sat.

Mole se vozači da vožnju prilagode uvjetima na cestama.

Obavezna zimska oprema!

Na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj, od 15. studenoga 2021. do 15. travnja 2022. godine, obavezna je zimska oprema, a za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 tone podrazumijevaju četiri zimske gume (M+S) ili četiri ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.

Najčitaniji članci