Pahorov bombaš dobio 11 godina i uskliknuo 'Bravo' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 22

Pahorov bombaš dobio 11 godina i uskliknuo 'Bravo'

Pahorov bombaš dobio 11 godina i uskliknuo 'Bravo'
15

U srpnju su Josipa Zagajskog (60) uhitili u vlaku u Dobovi. Bombama je navodno htio ubiti Boruta Pahora. Zagajski je presudu komentirao s 'Bravo'

VIDEO

Na sudu u Krškom u srijedu su Hrvata Josipa Zagajskog (60) osudili na 11 godina zatvora zbog sprečavanja policijskih službenika u obavljanju dužnosti, unošenje eksploziva u Sloveniju te terorizam. Tužilaštvo je za Zagajskog tražilo kaznu od 12 godina. Presudu je bombaš komentirao riječima "Bravo! Bravo!". Zagajskog su za prvu točku optužnice osudili na 4,6 godina, drugu 3 godine, a treću četiri godine zatvora. Sutkinja je sve objedinila u jednistvenu kaznu od 11 godina. Zagajski se na presudu može žaliti.
- Ne, neću se žaliti. Pa zašto da se žalim! - komentirao je Zagajski. U završnoj riječi odvjetnica osuđenog, Klaudija Kerin, poricala je treću točku optužnice - terorizam.
- Ne može mu se na temelju kupljene karte Zagreb-Ljubljana i pet ručnih bombi suditi za terorizam - rekla je Kerin koja je terorizam poricala i nakon presude. Na manju kaznu nije utjecalo ni svjedočenje psihijatra Slavka Ziherla koji je Zagajskom dijagnosticirao PTSP i paranoidnu psihozu.
- Tijekom rata u Vukovaru doživio je jezovita mučenja i zlostavljanja. Povlačio se u sebe i gubio povjerenje u ljude. Ipak prilikom djela za koja mu se sudi bio je svjestan svega pa i posljedica - zaključio je psihijatar na suđenju koje je trajalo pet sati. Potom se javio Zagajski i rekao kako psihijatar ne može na temelju tako kratkog intervjua ocijeniti njegovo psihičko stanje i život. Psihijatar Ziherl je zaključio kako je već nakon prvih pola sata razgovora s optuženim postavio dijagnozu. Zagajski je za vrijeme suđenje bio vrlo smiren pa čak i nasmiješen. Sunčane naočle je često skidao i stavljao na glavu. Rukama je brisao lice jedino dok je tužiteljica Nina Ribič iznosila završne riječi. Josip Zagajski ispričao je na krškom sudu kako ga je od bacanja bombi odgovorio policajac koji mu je ispričao da je otac malog djeteta. Dodao je da ima iskustva s oružjem i da je lako mogao aktivirati bombu. Zagajski na sudu nije želio odgovarati na sva pitanja. Zagajskog su uhitili u srpnju u vlaku u Dobovi, koji je iz Zagreba išao za Ljubljanu. Zagajski je nosio bombe koje je navodno htio baciti na slovenskog premijera Boruta Pahora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22

VIDEO

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija:  Prošlo je dosta vremena otkad je umro
UŽAS U ZAGREBU

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija: Prošlo je dosta vremena otkad je umro

U petak navečer policija je u stanu na Trešnjevci pronašla tijelo muške osobe. Još nije poznat uzrok smrti...

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem
PRIČA O BARTULICI

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem

Plus+ Stephen Nikola Bartulica u devedesetima se pojavio u Hrvatskoj. Tada je počeo njegov uspon od Ministarstva vanjskih poslova do EU parlamenta
Pijani 70-godišnjak lopatom lupao po autu pa pokušao ubiti člana obitelji. Teško je ozlijeđen
STRAVA KOD DUGOG SELA

Pijani 70-godišnjak lopatom lupao po autu pa pokušao ubiti člana obitelji. Teško je ozlijeđen

Osumnjičeni 70-godišnjak je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje, objavila je Policijska uprava zagrebačka.