News

Komentari 12

Pala 'banda': Deseci uhićenih diljem BiH, lažirali su diplome

Pala 'banda': Deseci uhićenih diljem BiH, lažirali su diplome

Sumnja se da je među uhićenima Admir Hadžipašić, nekadašnji zastupnik u parlamentu BiH, koji je 2018. bio umiješan u skandal kada je objavljena snimka na kojoj od djevojke traži seks u zamjenu za posao

Najmanje 20 ljudi uhitila je u srijedu policija u Bosni i Hercegovini u sklopu akcije usmjerene protiv skupine koja se, kako tvrde lokalni mediji bavila krivotvorenjem diploma.

Glasnogovornik Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Luka Miladinović potvrdio je kako su tijekom akcije pod kodnim nazivom 'Pero' uhićenja i pretrage objekata provedeni na području Bihaća, Cazina, Sarajeva, Zenice, Visokog, Tuzle i Istočnog Sarajeva.

Sve uhićene osobe osumnjičene su da su počinile kaznena djela organiziranog kriminala, zloporabe službenog položaja i ovlasti te primanje mita, a istragu o tome vodi tužiteljstvo Unsko-sanske županije.

Identitet uhićenih osoba nije objavljen no mediji u BiH navode kako je među njima i Admir Hadžipašić, nekadašnji zastupnik u parlamentu Federacije BiH i dužnosnik stranke A-SDA, čije je sjedište na području Unsko-sanske županije.

Hadžipašić je ujedno utemeljitelj i vlasnik ustanove Centar za obrazovanje odraslih sa sjedištem u Cazinu koji je ranije bio predmetom istrage zbog sumnji u nezakonito izdavanje diploma.

Sam Hadžipašić 'proslavio' se kada je 2018. godine objavljena zvučna snimka na kojoj se čuje kako on od jedne djevojke traži seksualni odnos kako bi je zaposlio. Tada je tvrdio kako mu je sve namješteno te kako je riječ o razgovoru izvučenom iz konteksta.

Najčitaniji članci