News

Komentari 229

Gotovo je: Dekan Previšić mora u mirovinu, i to od 3. listopada

Gotovo je: Dekan Previšić mora u mirovinu,  i to od 3. listopada

Ministarstvo u priopćenju moli rektora Borasa da u okviru sveučilišne autonomije osigura nesmetano funkcionirane Filozofskog fakulteta, a posebice redovito obavljanje nastave

Dekan Filozofskog fakulteta Vlatko Previšić treba otići u mirovinu sa zadnjim danom ove akademske godine. Presudio je tako ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar, javlja HRT.  

To znači, prema očitovanju Ministarstva, da dekan prestaje obnašati dužnost s početkom nove akademske godine 3. listopada. Ovu odluku treba provesti rektor Zagrebačkog sveučilišta Damir Boras. U priopćenju se rektora Borasa moli da u okviru sveučilišne autonomije osigura nesmetano funkcionirane upravljanja Filozofskim fakultetom, a posebice redovito obavljanje nastave.

Neslužbeni stavovi koji su o cijelom slučaju iz Ministarstva izlazili prošlih dana ukazivali su upravo na ovakvu odluku da će ministar Šustar odlučiti da dekan Previšić po sili zakona mora u mirovinu. 

– Odluka će biti obvezujuća. Njegov je radni ugovor u izravnoj nadležnosti našeg ministarstva – rekao je izvor za Večernji list.

I članovi Studentskog zbora s Filozofskog fakulteta, koje je Senat Sveučilišta raspustio, kažu da su se prošlih dana konzultirali s pravnicima. 

– Rečeno nam je da je teško naći interpretaciju zakona po kojoj bi dekan mogao ostati na svojoj poziciji nakon 1. listopada, ako se zakon želi poštivati – kazao je predsjednik raspuštenog Studentskog zbora Mislav Žitko.

Najčitaniji članci