Obavijesti

News

Komentari 229

Gotovo je: Dekan Previšić mora u mirovinu, i to od 3. listopada

Gotovo je: Dekan Previšić mora u mirovinu,  i to od 3. listopada
1

Ministarstvo u priopćenju moli rektora Borasa da u okviru sveučilišne autonomije osigura nesmetano funkcionirane Filozofskog fakulteta, a posebice redovito obavljanje nastave

VIDEO

Dekan Filozofskog fakulteta Vlatko Previšić treba otići u mirovinu sa zadnjim danom ove akademske godine. Presudio je tako ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar, javlja HRT.  

To znači, prema očitovanju Ministarstva, da dekan prestaje obnašati dužnost s početkom nove akademske godine 3. listopada. Ovu odluku treba provesti rektor Zagrebačkog sveučilišta Damir Boras. U priopćenju se rektora Borasa moli da u okviru sveučilišne autonomije osigura nesmetano funkcionirane upravljanja Filozofskim fakultetom, a posebice redovito obavljanje nastave.

Neslužbeni stavovi koji su o cijelom slučaju iz Ministarstva izlazili prošlih dana ukazivali su upravo na ovakvu odluku da će ministar Šustar odlučiti da dekan Previšić po sili zakona mora u mirovinu. 

– Odluka će biti obvezujuća. Njegov je radni ugovor u izravnoj nadležnosti našeg ministarstva – rekao je izvor za Večernji list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I članovi Studentskog zbora s Filozofskog fakulteta, koje je Senat Sveučilišta raspustio, kažu da su se prošlih dana konzultirali s pravnicima. 

– Rečeno nam je da je teško naći interpretaciju zakona po kojoj bi dekan mogao ostati na svojoj poziciji nakon 1. listopada, ako se zakon želi poštivati – kazao je predsjednik raspuštenog Studentskog zbora Mislav Žitko.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 229
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Umro je Josip Manolić (104)
NAJDUGOVJEČNIJI POLITIČAR

Umro je Josip Manolić (104)

Preminuo je Josip Manolić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara. Bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivš visokopozicionirani pripadnik UDBA-e