Obavijesti

News

Komentari 93

Pale su redom velike ribe: Ovo ne smije biti igrokaz za narod

Pale su redom velike ribe: Ovo  ne smije biti igrokaz za narod
1

SVE VELIKE AKCIJE Narod se do sada nagledao spektakularnih uhićenja, ali ne i sudskih epiloga. Padali su Sanader, Vidošević, Bandić, Mamić,..

VIDEO

Hrvatska - mala zemlja za velika uhićenja. Upadi policije u domove i urede te uhićenja “velikih riba” - taj smo scenarij više puta gledali, ali sudskih epiloga tih spektakularnih akcija do danas nema. Pali su bivši premijer Ivo Sanader, bivši šef HGK Nadan Vidošević, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ali i bivši izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić.

Svi slučajevi nakon velikih policijskih akcija vrlo brzo su se ispuhali i pretvorili u pravosudne trakavice kojima se ne nazire kraj. Svim akterima zajedničko je da su neko vrijeme proveli u pritvoru i da za sve što im stavljaju na teret tvrde da su nevini.

U prosincu 2010. godine prvi je uhićen Ivo Sanader, koji je samo godinu dana prije naciji objavio da je “završio svoju dionicu”. Ivi Sanaderu za vratom visi pet optužnica, i to su afere Fimi media, Hypo, Ina-MOL, Planinska te HEP.

Ćaća je više puta tvrdio kako je “žrtva političkog progona koji je naredila Jadranka Kosor”, njegova nasljednica u Banskim dvorima.

U studenom 2013. policija je banula u dom i ured tadašnjeg predsjednika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića. Od uhićenja do optužnice prošle su godine. Optužnica kojom ga terete da je iz institucije koju je godinama vodio izvukao najmanje 39 milijuna kuna potvrđena je u tek u rujnu prošle godine.

U listopadu 2014. godine pretresli su dom i ured zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića. Pod teretom dvije nepravomoćne optužnice, i to u aferi Štandovi i Agram, na posljednjim lokalnim izborima ušao je u izbornu utrku za prvog čovjeka Zagreba i pobijedio. U srpnju ove godine, nakon šest odgoda, potvrđena mu je prva optužnica.

Policija je u studenom 2015. godine pokucala na vrata Zdravka Mamića. On je u više navrata ponovio da je “žrtva političkog progona” te “žrtva zloporabe državnog aparata, odnosno sustava koji su uspostavili Zoran Milanović i Ranko Ostojić”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu