News

Komentari 3

Palestinski predsjednik okrivio Izrael za ubojstvo novinarke...

Palestinski predsjednik okrivio Izrael za ubojstvo novinarke...

Izrael je rekao da pokreće istragu kako bi pokušao utvrditi tko ju je ubio, tvrdeći da je palestinski naoružani napadač možda ispalio smrtonosni hitac tijekom sukoba u Dženinu

Palestinski predsjednik Mahmud Abas rekao je u četvrtak da su izraelske vlasti 'u potpunosti odgovorne' za ubojstvo novinarke Al Jazeere, Širin Abu Akleh.

- Odbijamo zajedničku istragu s izraelskim okupacijskim vlastima jer su one počinile zločin i ne vjerujemo im - rekao je Abas tijekom službene komemoracije za Abu Akleh u Ramali.

Dodao je da će se palestinske vlasti obratiti 'odmah Međunarodnom kaznenom sudu kako bi se ušlo u trag počiniteljima'.

Izrael je rekao da pokreće istragu kako bi pokušao utvrditi tko ju je ubio, tvrdeći da je palestinski naoružani napadač možda ispalio smrtonosni hitac tijekom sukoba u Dženinu.

Širin Abu Akleh je među najpoznatijim novinarima panarapske televizije Al Jazeere, a ustrijeljena je u srijedu ujutro dok je izvještavala o raciji izraelske vojske u sektoru okupirane Zapadne obale.

Pritom je ranjen drugi reporter, Ali Samodi.

Al Jazeera je optužila izraelske snaga da su 'hotimice' i 'hladnokrvno' ubile novinarsku zvijezdu, koja je pogođena metkom u glavu.

Međutim, izraelski premijer Naftali Bennett rekao je da je ona 'vjerojatno' ubijena hicima koje su ispalili palestinski borci u sukobu u logoru Dženin gdje su se proteklih tjedana intenzivirale racije i nasilje se pojačalo.