Obavijesti

News

Komentari 37

Panika: Ozloglašeni Putinovi 'Noćni vukovi' stigli u Europu

Panika: Ozloglašeni Putinovi  'Noćni vukovi' stigli u Europu
1

Noćni vukovi digli bazu u Europi u Slovačkoj: Upalio se alarm jer je riječ o motorističkoj bandi povezanoj s Putinom, a vodi ih aktivist poznatiji kao Kirurg koji je pomogao Rusiji u aneksiji Krima

VIDEO

Noćni vukovi, bajkerska grupa povezana s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom osnovala je svoj ogranak u Slovačkoj koja je članica EU-a i NATO-a. Baza ove skupine, koju neki smatraju paravojnom organizacijom, nalazi se 70 km od Bratislave i prilično sliči na vojnu bazu. U njoj se nalaze i tenkovi i druga vojna vozila.

Ruska vlada je ovu bazu nazvala "europskom središnjicom".

Inače, ovi bajkeri su pod sankcijama SAD-a jer su sudjelovali u borbama u Ukrajini na strani ruskih pobunjenika te su pomogli u aneksiji Krima. Vođa Noćnih vukova je bivši liječnik Alexander Zaldostanov. Nadimak mu je 'kirurg'.

Baza se nalazi na privatnom posjedu Jozefa Hambaleka koja je vođa slovačke nacionalističke grupe NV Europa.  Na istom mjestu ranije je bila farma svinja.

Hambalek tvrdi da su tu vojna vozila jer planira otvoriti muzej Drugog svjetskog rata s posebnim naglaskom na sovjetske jedinice koje su koristile motocikle.

Slovački predsjednik Andrej Kiska nazvao je Noćne vukove "ozbiljnim sigurnosnim rizikom" i "alatom režima koji je umiješan u okupaciju susjedne zemlje".

Inače, Noćni vukovi su nedavno bili u posjetu BiH odnosno u Republici Srpskoj te su tvrdili kako su došli radi "obnove duhovnih veza između pravoslavnih naroda". 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.