Obavijesti

News

Komentari 63

Pao El Chapo: Uhitili poznatog kralja droge i kopača tunela

Pao El Chapo: Uhitili poznatog kralja droge i kopača tunela
4

Meksičke vlasti uhitile su jednog od najpoznatijih narkobosova Joaquina "El Chapa" Guzmana. Tu je informaciju na Twitteru potvrdio meksički predsjednik

VIDEO

Meksičke vlasti uhitile su jednog od najpoznatijih narkobosova Joaquina "El Chapa" Guzmana. Tu je informaciju na svom Twitteru potvrdio meksički predsjednik Enrique Pena Nieto.

POGLEDAJTE VIDEO: Uhvaćen 'El Chapo' Guzman

Pokretanje videa...

24sata Video 00:26

Kako javlja NBC News , operaciju uhićenja izvela je Meksička mornarica koja se smatra manje korumpiranom u odnosu na vojsku i policiju pa uglavnom i vodi operacije protiv narko kartela.

Podsjetimo, El Chapo je po drugi put iz zatvora Atiplano  pobjegao 12. srpnja. Nakon bijega vlasti su otkrile tunel od 1,5 kilometara koji je narkobos iskopao kako bi pobjegao iz strogo čuvanog zatvora. El Chapo je doslovce nestao kroz rupu u svojoj zatvorskoj kupaonici. Tunel je imao ventilaciju i stepenice , a pronađen je i motocikl koji je korišten za uklanjanje blata nastalog prilikom kopanja.

Bijeg je za meksičke vlasti bio velika sramota jer već su bili upoznati s činjenicom da je upravo El Chapova organizacija najzaslužnija za kopanje krijumčarskih tunela ispod meksičko-američke granice. Nakon tog filmskog bijega, 23 djelatnika zatvora uhićena su pod sumnjom da su narkobosu pružali pomoć.

Iz istog zatvora El Chapo je  prvi put pobjegao 2001. godine i to skrivajući se u košari za rublje . U zatvor je vraćen tek u veljači 2014. nakon što su ga uspjeli locirati u jednom meksičkom ljetovalištu.

Američka agencija za borbu protiv droge (DEA) izrazila je "iznimno zadovoljstvo" Guzmanovim uhićenjem i čestitala meksičkim vlastima:

- DEA je iznimno zadovoljna uhićenjem Chapa Guzmana. Čestitamo meksičkoj vladi i pozdravljamo hrabrost koja je bila potrebna za ovo uhićenje - stoji u poruci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"