Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pali na granici: U autu su im našli tablete od 500.000 kuna

Muškarci su u automobilu skrivali 54.650 tableta. Radi se o tabletama Naposin i Clenbuterol. Iz Carine ističu kako je to najveća zapljena tableta ove godine

Carina
Foto: Carina
6 komentara

Carinici su na graničnom prijelazu Bregana-Naselje u srijedu zaplijenili 54.650 komada tableta Naposim i Clenbuterol vrijednih više od pola milijuna kuna. Najveća je to zapljena tableta ove godine. Tablete su u EU htjela unijeti dvojica mlađih muškaraca iz Zagreba. Sakrili su ih u kartonske kutije u prtljažnik Honde.

- Službenicima su putnici bili sumnjivi. Nakon pregleda auta oboje su privedeni i odvedeni na razgovor. Nakon razgovora su pušteni - objasnio je Gojko Žderić, načelnik postaje granične policije Bregana. 

Majda Uzelac, pomoćnica pročelnika Carinarnice Zagreb objasnila je da ukoliko protiv dvojice muškaraca bude podnesena prijava, novčana kazna za ovaj prekršaj može biti od 1000 do 100.000 kuna. Tablete su muškarcima oduzete. 

Iako policija još istražuje kojem su tržištu tablete bile namijenjene, istragom su utvrdili da su muškarci 49.700 tableta Naposima nabavili u Rumunjskoj, a 4.950 tableta Clenbuterola u Bugarskoj. Policija je tablete poslala na analizu kako bi utvrdili njihove karakteristike. 

Za sada su ih svrstali u kategoriju lijekova (ili eventualno dodataka prehrani). U stanovima dvojice muškaraca policija nije pronašla još tableta, a istragom će utvrditi kojim kanalima su muškarci steroide dovezli u Hrvatsku.

Možda vas zanima i ovo:
Message