Obavijesti

News

Komentari 2

Papa bolje nakon operacije, u bolnici ostaje do kraja tjedna?

Papa bolje nakon operacije, u bolnici ostaje do kraja tjedna?

Glasnogovornik Matteo Bruni rekao je da 84-godišnji Papa redovito jede i da više ne prima lijekove intravenozno. Rekao je da su papu dirnule brojne poruke s dobrim željama i molitve koje mu stižu

Oporavak pape Franje od operacije crijeva u rimskoj bolnici i dalje protječe "uredno i zadovoljavajuće", priopćio je Vatikan u srijedu.

Glasnogovornik Matteo Bruni rekao je da 84-godišnji Papa redovito jede i da više ne prima lijekove intravenozno.

Po njegovim riječima, biopsija uklonjenog dijela crijeva potvrdila je da Sveti Otac boluje od "teške divertikularne stenoze" debelog crijeva.

Bruni je rekao da su papu dirnule brojne poruke s dobrim željama i molitve koje mu stižu otkako je primljen u bolnicu u nedjelju.

Papa se dobro oporavlja nakon operacije, već se i prošetao
Papa se dobro oporavlja nakon operacije, već se i prošetao

Papa Franjo (85) podvrgnut je trosatnoj operaciji u nedjelju navečer. Operacija je izvedena pod općom anestezijom kako bi se riješio problem divertikularne stenoze debelog crijeva, tj. odstranjena mu je lijeva polovina debelog crijeva. 

Papa Franjo smješten je u istoj sobi na 10. katu bolnice Gemelli u Rimu, u kojoj je bio i papa Ivan Pavao II nakon pokušaja atentata 1981. i zbog operacije tumora na debelom crijevu 1992. 

Papa bi trebao ostati u bolnici Gemelli tjedan dana ne bude li nikakvih komplikacija.