News

Komentari 2

Papa nakon bombaških napada u Izraelu i Palestini poručio: Nasilje ubija budućnost naroda

Papa nakon bombaških napada u Izraelu i Palestini poručio: Nasilje ubija budućnost naroda

Papa Franjo danas je pozvao izraelske i palestinske vlasti da pojačaju napore na pokušaju traženja dijaloga. Nakon nedavnih smrtonosnih bombaških napada poručio je kako nasilje ubija budućnost obaju naroda

Nakon nedavnih smrtonosnih bombaških napada u Jeruzalemu i sukoba na okupiranoj Zapadnoj obali, papa Franjo je danas pozvao izraelske i palestinske vlasti da pojačaju napore na pokušaju traženja dijaloga.

U nedjeljnome blagoslovu održanom pred desecima tisuća okupljenih na Trgu svetoga Petra, Sveti Otac je rekao da nasilje ubija budućnost obaju naroda.

U srijedu su na autobusnim postajama u predgrađu Jeruzalema eksplodirale dvije bombe, pri čemu je smrtno stradao 16-godišnji mladić, a ranjeno je najmanje 14 ljudi.

Čini se da je riječ o napadu palestinskih militanata.

U subotu je od posljedica ranjavanja umro i pedesetogodišnji muškarac.

U utorak kasno navečer izraelske vojne snage ubile su 16-godišnjeg palestinskog mladića u sukobima u gradu Nablusu na Zapadnoj obali koji je pod izraelskom okupacijom.

Papa je u Angelusu spomenuo oba incidenta, nazvavši jeruzalemske eksplozije gnusnima. 

Dodao je i da je zabrinut zbog porasta nasilja u posljednjih nekoliko mjeseci.

- Nasilje ubija budućnost, prekida živote najmlađih i slabi nadu u postizanje mira. Pomolimo se za ove poginule mlade ljude i za njihove obitelji, posebno za njihove majke. Nadam se da će se i izraelske i palestinske vlasti snažnije angažirati na traženju međusobnog dijaloga, gradeći uzajamno povjerenje bez kojega se nikad neće pronaći rješenje za mir u Svetoj Zemlji. - zaključio je papa Franjo.

Najčitaniji članci