Obavijesti

News

Komentari 7

Paravinju neće ispitati o smrti novinarke bez dozvole iz BiH

Paravinju neće ispitati o smrti novinarke bez dozvole iz BiH
1

Osnovana su dva posebna tima za istragu ubojstva srbijanske novinarke Radislave Vujasinović. Dogovoreno je to na sastanku Grbića i Milorada Veljovića u Rijeci

VIDEO

Opet je malo nedostajalo da se Dragan Paravinja po tko zna koji put naruga policiji i pravosuđu i da se žali jer u njegovu slučaju nešto nije učinjeno kako treba. Ovoga puta to se odnosi na istraživanje ubojstva srbijanske novinarke Radislave Vujasinović, o čemu bi Paravinja možda mogao imati nekakvih spoznaja. Naime, hrvatska i srbijanska policija dogovorile su se da će tražiti Paravinjino ispitivanje u zatvoru u Šibeniku pa se u medijima najavljivalo da će takav zahtjev danas biti i odaslan. No, dopuštenje za ispitivanje nitko nije tražio od Ministarstva pravosuđa BIH:

- Paravinja je Hrvatskoj privremeno izručen i to zbog istrage nestanka Antonije Bilić. Sva druga ispitivanja za neka druga kaznena djela moraju ići preko nas jer u protivnom Paravinja ima pravo žalbe. Mi nikakav zahtjev još nismo dobili - kaže Marina Bakić, glasnogovornica Ministarstva pravosuđa BiH.

A glavni ravnatelj hrvatske policije Oliver Grbić i direktor srbijanske policije Milorad Veljović sastali su se u Rijeci kako bi, između ostalih važnih tema, raspetljali i na koji način od Paravinje doznati što zna o ubojstvu novinarke. Nakon sastanka MUP je objavio priopćenje u kojem se navodi da je dogovoreno osnivanje zajedničkog istražnog tima kojemu je zadaća prikupljati informacije o ubojstvu novinarke.

Tko će i od koga zatražiti da članovi tima ispitaju Paravinju u istražnom zatvoru u Šibeniku, na naš upit nije odgovoreno niti nam je objašnjeno je li se znalo da se bez suglasnosti iz BiH ništa zakonito ne može napraviti.

Direktor policije Veljović kazao je da nije osnovan jedan nego dva policijska tima - hrvatski i srpski koji će raditi zajednički, ali kao dvije policije. Rekao je i da će dopuštenje za razgovor s Paravinjom timovi tražiti od hrvatskog pravosuđa. Osim o ubojstvu novinarke policajci Paravinju kane ispitivati i o kriminalu na ovim prostorima. Htjeli bi i raščistiti je li poruka pronađena u kupaonskom ormariću njegove rođakinje u BiH, koju je Paravinja ostavio dok je bio u bijegu, bila namijenjena  obitelji ili je on, sluteći da će biti javno objavljena, zapravo tako htio poslati poruku nekome drugom. I Veljovića smo pitali je traženo dopuštenje pravosuđa BiH pa je rekao da nije. Na Županijskom sudu u Šibeniku sutra će biti ispitivani svjedoci u istrazi što se protiv Paravinje vodi zbog ubojstva i pokušaja silovanja Antonije Bilić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.