Obavijesti

News

Komentari 104

Party Varga je htio tulum za 500 zaposlenika, otkazali ga

Party Varga je htio tulum za 500 zaposlenika, otkazali ga
1

Ministar zdravlja Siniša Varga htio se neformalno družiti s 500 zaposlenika na tulumu 10. travnja. No tulum je naprasno otkazan zbog ‘neodgodive obveze’

VIDEO

Ministar zdravlja Siniša Varga u četvrtak je pozvao sve zaposlenike ministarstva da 10. travnja dođu provesti ludu noć u restoranu Ksaver. Hrana, piće, DJ i karaoke bili su osigurani, a uzvanici su trebali donijeti samo dobro raspoloženje i želju za opuštenim druženjem.

Na cjelonoćnu zabavu, kako je pisao portal Lupiga, uz djelatnike ministarstva, kojih je više od 400, bili su pozvani i zaposlenici iz direkcije HZZO-a i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. No na razočaranje zaposlenika, tulum je naprasno otkazan.

- Druženje je otkazano zbog ministrovih iznenada iskrsnulih, neodgodivih obveza. Zasad nema informacija o tome da će biti održano u drugom terminu - odgovoreno nam je iz Ministarstva zdravlja.

- Proslava je otkazana jer sam išao na prijem japanskog veleposlanika - rekao je u subotu ministar Varga, a na dodatni upit o samom datumu kada se zabava trebala održati dodao kako ne zna koji je to datum trebao biti.  Ne znam, ne igram se kauboja i indijanaca - rekao je Varga.

Plan je, kažu u ministarstvu, bio neobvezno druženje zaposlenika izvan velikih obveza i posla koji obavljaju u ministarstvu, na velikim projektima zdravstvenog resora. Nisu nam odgovorili je li ministar Varga u vrijeme kad je organizirao tulum razmišljao o tome da proslavu organizira na dan osnutka Nezavisne Države Hrvatske

U Ministarstvu zdravlja tvrde da je “troškove druženja namjeravao platiti ministar”. S obzirom na to da je na druženje pozvano oko 500 ljudi, zanimalo nas je postoje li procjene troška, ali odgovor ni na to pitanje nije stigao.

Tulumi ovakve vrste u Ministarstvu zdravlja ranije nisu bili praksa, a za zaposlenike je ministarstvo ranije organiziralo jedino domjenke povodom božićnih blagdana.

Iz HZZO-a kažu da su 1. travnja završili veliki posao novog modela bolničkog ugovaranja.

- 10. travnja je bio prvi slobodni petak nakon završenog projekta. Istovremeno, to je bio dan kad su se ljudi mogli okupiti i uhvatiti malo slobodnog vremena. Nikome nije padalo na pamet kako je riječ o datumu osnivanja NDH. Datum se zaista slučajno poklopio - kažu u HZZO-u. Dodaju da je večer zamišljena kao druženje i svojevrstan team building zaposlenika. Troškove je, kažu, uz ministra, htjela podmiriti i ravnateljica HZZO-a Tatjana Prenđa Trupec, i to iz vlastitog džepa.

Vargini kolege ministri nisu bili raspoloženi za komentar uz opravdanje da “ne znaju koji su mu bili motivi”. Za razliku od njih, bivši ministar zdravstva Darko Milinović smatra da je Varga, ako je već želio počastiti svoje zaposlenike, to trebao učiniti izvan kruga ministarstva, i to na način da ih pozove na večeru, a ne tulum.

- Neprimjereno je organizirati tulum u današnjoj situaciji u Hrvatskoj, ali i zdravstvu - rekao je Milinović.

Sindikalistica Spomenka Avberšek kratko je uz smijeh komentirala: “Oprostimo im, ne znaju što čine”. Pita se i je li to možda neki “kanadski model” u kojem se radnici za rad nagrađuju tulumima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.