Obavijesti

News

Komentari 1

Pas iz azila spasio je kujicu: 'Marfi je pravi heroj, divan je'

Pas iz azila spasio je kujicu: 'Marfi je pravi heroj, divan je'
7

Nakon šetnje kraj jedne osječke škole, petomjesečna kujica Ziva izgubila je onaj životni nalet kakav krasi mladoga psa. Jedva se kretala, a tkivo oko zubiju postalo joj je bijelo poput papira

VIDEO

Otrovala se. Ali, spasio ju je Marfi, pas iz osječkog azila udruge Pobjeda, koji je doslovce dao krv za Zivin život. Uobičajena šetnja Marije Babić (52) s njenom kujicom Zivom pretvorila se u horor onog trenutka kad je Marija primijetila da je njena Ziva tužna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Marfi i Ziva 01:44

Otrovala se u šetnji 

- Otišli smo na selo i primijetila sam da nije vesela kao prije. Ona je jela i nije imala klasične simptome trovanja, pa tad nisam ni posumnjala. Bila je tužna i bezvoljna - prisjetila se vlasnica. Kad su se vratili sa sela, Marijin sin pogledao je Zivu. Odmah su ju odveli veterinaru, gdje su prvo posumnjali na anemiju.

Kujica Era je influencerica: Sada je missica i prikuplja donacije
Kujica Era je influencerica: Sada je missica i prikuplja donacije

- Kad su izvadili krv, sve je bilo u redu, ali dodatnim pretragama utvrdilo se da je naša Ziva otrovana i da je otrov, nažalost, ušao u krv i da će biti potrebna transfuzija krvi - objasnila je Marija, koja je u tim trenucima bila očajna. Ziva je udomljena iz osječkog azila, a samo dvadesetak dana prije nego što su je udomili Marija Babić i Ivica Likar izgubili su svoju šestogodišnju kuju Riju, koja je uginula jer je dobila sepsu.

Marfiju ovo nije prvi put 

- Sad samo zamislite nakon takve situacije, udomimo psa kojeg volimo najviše i odmah se nešto loše dogodi - rekla nam je kroz suze Marija te dodala kako je, kad je vidjela Zivu u azilu, bila to ljubav na prvi pogled te su je odmah odlučili udomiti. Veterinar je odmah nazvao osječki azil kako bi pronašli psa koji može darovati Zivi krv. I tu je u pomoć došao heroj Marfi, kojemu ovo nije prvi put da je spasio psa od sigurne smrti.

- Marfi je heroj, on je slatko, divno stvorenje. Zahvalna sam što je spasio našu Zivu, ali i svakog drugog psa. Udomila bih ga odmah da živimo na selu. Duša me boli što ga ne mogu uzeti k sebi – govori Marija. Dodaje kako i Ziva i Marfi sad moraju jesti puno jetrica kako bi im se krv popravila. Na terapijama na koje je vodila Zivu da se oporavi upoznala je ženu kojoj je pas također bio otrovan.

'Prvi psi' uselili u Bijelu kuću
'Prvi psi' uselili u Bijelu kuću

- To je strašno što se radi. Ne znam kako bih se ponijela kad bih vidjela da netko po parkovima baca nešto sumnjivo. Voljela bih da se ljudi osvijeste, da to ne rade. Ako policija uhvati počinitelja, želim samo da volontira najmanje šest mjeseci u azilu kako bi shvatio što je napravio – rekla je Marija za kraj. Kad je veterinar pozvao osječki azil za pomoć u vidu darovanja krvi, bez dvojbe su pristali. Marfiju ovo nije bila prva situacija da pomogne psu koji je otrovan, a i ostali psi iz azila uvijek su spremni pomoći.

- Zvali su nas i pitali imamo li psa koji može donirati krv. Odveli smo Marfija koji udovoljava standardima, jer je kastriran, cijepljen, mužjak je i ima više od 30 kilograma. Marfijeva krv spasila je kujicu - rekla je Maša Riznić (32), voditeljica skloništa u kojem trenutačno 180 pasa čekaju na svoj zauvijek dom. Čekaju vaš poziv...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava