Obavijesti

News

Komentari 52

Pavičić Vukičević: Radi se na tome da se vidi zašto je toliko narasla cijena Žičare u gradnji

Pavičić Vukičević: Radi se na tome da se vidi zašto je toliko narasla cijena Žičare u gradnji

Pavičić Vukičević kaže da nema novog zapošljavanja u Holdingu i da su to demantirali sat vremena nakon Tomaševićeve izjave, ali da se on nije ispričao te kako će inzistirati na isprici.

VIDEO

Nakon izlaska iz izolacije zbog koronavirusa, Jelena Pavičić Vukičević u RTL Direktu je rekla kako osjeća umor, ali da je dobro prošla, s obzirom da prati kliničku sliku većine sugrađana. Na pitanje o tome što bi sada, kad je u Zagrebu visok postotak pozitivnih, rekla o maskama, Pavičić je odgovorila kako je bitno da svatko čuva svoje zdravlje, ali da je ona nosila masku i na otvorenom, no da nije imala nekog u okolini za kog je znala da je zaražen.

Na pitanje o slabom rejtingu u većini anketa, osim onoj koju je naručila njena stranka, kaže da nije zabrinuta te da su anketu naručili od agencije kojoj vjeruju i za koju su "znali da ih ni na koji način neće pokušati odvesti u krivom smjeru".

Klisović prozvao Jelenu Pavičić Vukičević za kupnju glasova
Klisović prozvao Jelenu Pavičić Vukičević za kupnju glasova

- Ova velika digitalizacija koja je svima nama dostupna, omogućuje nam da sve naše ideje i prijedloge testiramo kod naših sugrađana, a i da nam oni sami kažu što žele vidjeti u gradu. Podsjetit ću vas da 18 posto zagrebačkog budžeta ide za male  komunalne akcije. Raspoređuje se mjesnim odborima i vijećima gradskih četvrti. Zašto svaku od tih ideja ne bi testirali kod naših sugrađana? Zašto ideju o Dinamovom stadionu, o bilo kojoj velikoj investiciji, gradnji nekih budućih fontana ne bismo testirali? - rekla je na pitanje o tome zašto se uopće uključila u kampanju, a na komentar da ih ništa nije sprječavalo ranije da to testiraju odgovorila je da ona nema izborni legitimitet i da je imala različit stil od Bandićeva. 

-  S druge strane i ovaj proces digitalizacije nije baš ušao u svaki dom. Mi moramo osigurati paralelno dva kanala, putem mjesnih odbora, gradskih četvrti, tradicionalnih metoda i s druge strane omogućiti onima koji su tehnološki pismeni da koriste te metode - rekla je te na komentar da je Zagreb prilično zapušten dodala da sve treba razvijati. 

- U Zagrebu postoji 0.7 posto kućanstava koja nemaju priključak na gradski vodovod. Danas sam bila na lokaciji Sveta Barbara u Gornjoj Dubravi gdje se gradi jedno postrojenje koje će omogućiti, s obzirom na visinsku razliku, da se na vodovodnu mrežu priključi 130 kućanstava. To sve velike investicije za doći baš do svake kuće. Mi na tome radimo. Mi smo u okviru projekta Aglomeracija Zagreb povukli 700 milijuna kuna iz EU. Do konca iduće godine planira se uvesti voda u svako kućanstvo - rekla je.

Odgovorila je da je deficit grada 600 milijuna kuna. 

-  Mi smo do 2035., s obzirom na naše kreditno zaduženje za izgradnju škola, vrtića i komunalne infrastrukture o kojoj smo sad pričali, zaduženi smo dvije milijarde kuna, ali mi uredno otplaćujemo sve svoje anuitete - kaže i dodaje da kod protukandidata vidi nervozu i strah, pogotovo kad govore o financijama.

Pavičić Vukičević kao Sheldon: Doveli ekran na Bliznec kako bi mogla predstaviti 'Moje Sljeme'
Pavičić Vukičević kao Sheldon: Doveli ekran na Bliznec kako bi mogla predstaviti 'Moje Sljeme'

Kaže da nema novog zapošljavanja u Holdingu i da su to demantirali sat vremena nakon Tomaševićeve izjave, ali da se on nije ispričao te kako će inzistirati na isprici. 

-  Jasno kaže naša odluka skupštine, ali jednako tako i naš plan zapošljavanja da se zapošljava samo ono što je programski. Znači radnik čistoće koji radi na kamionu ode u mirovinu, što mi možemo učiniti nego na to mjesto, i to upravo iz segmenta agencijskih radnika, na čemu i sindikati i inzistiraju, zaposliti novu osobu, ali samo ono što je u planu prijema i ja se toga doista držim - rekla je.

Dodaje da je svjesna negativnog, ali i pozitvnog nasljeđa Milana Bandića.

Jeste li vi sada počeli čačkati te papire i vidjeti kako je ta cijena narasla?, pitao je Zoran Šprajc Pavičić Vukičević

- Da, na tome se ozbiljno radi, ali ono što ja mogu reći je da smo mi do sada uspjeli ishodovati osam različitih dozvola. U tijeku smo izdavanja devete dozvole koja će zapravo i omogućiti rad naše žičare. U ovom trenutku samo čekamo još jednu suglasnost iz Državnog inspektorata, iz sanitarne inspekcije. Ako sanitarna insepkcija da dozvolu, mi ćemo se sutra svi… - rekla je

Što ima Sanitarna inspekcija sa Žičarom?

- Znate kakvi su naši propisi - kaže, a na komentar da je obećala kako će vožnja biti besplatna za Zagrepčane, rekla je da hoće, neko vrijeme, jer su građani to zaslužili i izradili.

Ne zna koliko će kasnije koštati vožnja, ali da bi uredni platiše komunalnih usluga trebali imati pravo na popuste i na Žičari.

Na komentar da Zagreb godinama nije dobio ni metar pruge, rekla je da se planira povezivanje zračne luke s centrom, ali da to ne mogu samostalno napraviti i tu trebaju pomoć države.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.