Obavijesti

News

Komentari 149

Nakon svjedočenja Pavošević navodno dobila zaštitu MUP-a

Nakon svjedočenja Pavošević navodno dobila zaštitu MUP-a
3

Bilježnicu s isplatama novca iz crnog fonda uništio je Branko Bačić, tvrdi bivša blagajnica HDZ-a, piše Večernji. Bačić će najavio konferenciju u podne u HDZ-u

VIDEO

Branka Pavošević je pod zaštitom policije, navodi Jutarnji list koji je za to dobio potvrdu iz dva izvora. Glasnogovornik MUP-a, Krunoslav Borovec, nije nije htio komentirati tu informaciju, ali je nije niti demantirao, donosi Dnevnik.hr.

Bivša šefica računovodstva HDZ-a trenutno nema tjelohranitelje, ali policija provodi intenzivne mjere kako ne bi bila ugrožena njezina osobna te sigurnost njezine obitelji. Pretpostavlja se da je USKOK od MUP-a zatražio višu razinu sigurnosti za jednu od važnijih svjedokinja u istrazi oko crnih fondova HDZ-a.

Pavošević tvrdi: "Dokaze smo uništavali Bačić, Barišić i ja"

Branka Pavošević, bivša blagajnica HDZ-a, ispričala je istražiteljima Uskoka i kako je Branko Bačić u njezinoj prisutnosti i prisutnosti Mladena Barišića uništio dokaz odnosno bilježnicu s isplatama novca iz crnog fonda, piše Večernji list. Branko Bačić je u srpnju 2009. postao glavni tajnik HDZ-a, a Pavošević tvrdi kako ga je tada upoznala s pojedinostima o crnom fondu. On joj navodno tada nije ništa odgovorio. No, uskoro joj je rekao, tvrdi blagajnica, da stopira sve isplate jer je to naredila premijerka Jadranka Kosor. 

U roku od mjesec dana nakon što je preuzeo dužnost, Bačić je navodno Pavošević tražio da donese bilježnicu s uplatama i isplatama te ju je pred njom i Barišićem uništio. Pavošević tvrdi kako bi Bačić uništio i ostale dokumente ali mu je ona lagala kako osim spomenute bilježnice drugih papira nema. 

Bačić pak tvrdi kako je bilježnicu uništila sama Pavošević i zbog toga joj je rekao da po sjećanju napiše tko je primao novac i taj je popis, kaže, predao premijerki Kosor. Večernji piše i kako je Kosor taj popis odmah proslijedila DORH-u. 

Jadranki Kosor iz tajne blagajne plaćena karta za Francusku?

Jadranki Kosor je novcem iz crnog fonda 2007. godine plaćena karta za Francusku, piše Večernji list. Isplatnica od 13. listopada 2007. je navodno bila na 22.281 kunu. Ta je karta plaćena direktoru Croatia Airlinesa Ivanu Mišetiću u gotovini u sobi Sanaderove tajnice u stranci, a prisutni su bili Sanader i Kosor, navodi Večernji.     

Slike i dokumente noću vozili u vilu u Kozarčevoj?

Bivša šefica računovodstva HDZ-a rekla je kako je Ivo Sanader koristio dvije sobe na petom katu zgrade HDZ-a u kojima je skrivao slike, piše Jutarnji list. Navodno su te slike u kombijima kasnije, kada je Sanader prestao biti šef HDZ-a, vozili u njegovu vilu u Kozarčevoj. U navedenim sobama su navodno skrivali i dokumente.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 149
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C