Obavijesti

News

Komentari 63

Peđa Grbin: Bajić ispunjava uvjete za suca Ustavnog suda

Peđa Grbin: Bajić ispunjava uvjete za suca Ustavnog suda
1

Odbor za Ustav pričekat će do ponedjeljka kanidature koje pristižu poštom za dva upražnjena mjesta na Ustavnom sudu, rekao je predsjednik Odbora Peđa Grbin

VIDEO

Odbor za Ustav pričekat će do ponedjeljka kandidature koje pristižu poštom za dva upražnjena mjesta na Ustavnom sudu, rekao je predsjednik Odbora Peđa Grbin (SDP) novinarima u Saboru. Za sada je stiglo ukupno 12 prijava. Grbin je zadovoljan pristiglim kandidaturama te napominje da su se prijavili ljudi prepoznati u javnosti i koji su se u dosadašnjem radu iskazali kao pravnici. 

- Imamo dosta dobar izbor. Vjerujem, siguran sam i nadam se da ćemo izabrati dva suca i osigurati Ustavnom sudu kontinuirani rad - izjavio je Grbin. 

Najviše pozornosti javnosti izazvala je kandidatura Mladena Bajića, najdugovječnijeg državnog odvjetnika. Upitan ima li on SDP-ov glas, Grbin je odgovorio:

- Provest ćemo postupak, saslušati sve kandidate i na temelju životopisa i odgovora koja će dati na pitanja. Tek tada ćemo moći ocjenjivati tko može ili tko ne može dobiti potporu ne samo SDP-a nego nadam se i svih ostalih političkih stranaka u Saboru. Iz Bajićevog životopisa proizlazi da ispunjava sve uvjete potrebne za izbor suca Ustavnog suda - rekao je šef Odbora za Ustav. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Smatra da Ustavni sud među svojim članovima treba imati predstavnike svih oblika pravne profesije od sudaca, odvjetnika, državnih odvjetnika, profesora pa i pravnika koji su radili u gospodarstvu.

Javila se i sutkinja koja je zaprijetila Milanoviću

Za sutkinju Ustavnog suda javila se i sutkinja zagrebačkog Općinskog suda. Upravo je navedena sutkinja zaprijetila premijeru Zoranu Milanoviću da će ga kazniti ako nastavi izbjegavati sudske pozive u slučaju tužbe zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića protiv HRT-a za klevetu u kojemu je premijer bio svjedok.

Milanović koji je trebao svjedočiti nedolazak ispričao službenom spriječenošću, na što ga je sutkinja Zorka Čačić Zagrajski, pod prijetnjom novčane kazne od 2.000 kuna, pozvala da premijerske obveze uskladi sa sudskim.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.