Obavijesti

News

Komentari 70

Pedesetak učenika iz Omiša hitno se vraća s izleta u Italiji

Pedesetak učenika iz Omiša hitno se vraća s izleta u Italiji
1

Djeca su trenutno na graničnom prijelazu, pregledavaju ih te će ih držati pod kontrolom, ali im neće ograničiti kretanje. Ravnateljica srednje škole poručuje da nema razloga za paniku...

VIDEO

Pedesetak učenika srednje škole Jure Kaštelan iz Omiša zbog mjera predostrožnosti vraćaju se s trodnevnog izleta u Italiji u kojoj su posjetili Padovu, Veronu i Veneciju.

Djeca su trenutno na graničnom prijelazu, pregledavaju ih te će ih držati pod kontrolom, ali im neće ograničiti kretanje. Ravnateljica srednje škole poručuje da nema razloga za paniku i neće ih se smjestiti u karantenu jer nisu bili na zaraženom području. Podijelit će im letke s informacijama kako postupati ako se pojave bilo kakvi simptomi, piše HRT.

- Mi smo se čuli prije otprilike sat vremena s našim voditeljima, nastavnicima koji su s učenicima na izletu. Djeca su odlično, nema bolesnih, sve je u redu, nema potrebe ni za kakvom panikom. Nastavnici su u kontaktu s roditeljima, oni su završili zapravo svoj izlet, vraćaju se i na putu su za Hrvatsku, kazala je Tereza Srdelić, ravnateljica Srednje škole Jure Kaštelan Omiš za HRT.

Beroš: 'Očekujem korona virus u Hrvatskoj, spremit ćemo se'
Beroš: 'Očekujem korona virus u Hrvatskoj, spremit ćemo se'

U Italiji alarmantno stanje

Podsjetimo, broj zaraženih koronavirusom u Italiji raste. Talijanska vlada čak je odlučila zbog opreza blokirati nekim gradovima i općinama u regijama u kojima ima najviše zaraženih. Prema posljednjim informacijama, u Italiji je zaraženo 79 ljudi, a umrlo je dvoje ljudi.

- Želimo izolirati zarazu koliko je god to moguće unutar određenog područja - izjavio je ministar zdravstva Roberto Speranza nakon hitnog sastanka vladina kabineta koji je održan u subotu u Rimu. 

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je kako Italija ima najviše zaraženih koronavirusom u Europi.

Talijanska vlada otkazala je sva sportska natjecanja koja su se trebala održati u nedjelju u Lombardiji i Venetu, a to znači da se neće odigrati i neke utakmice talijanskog nogometnog prvenstva, Inter - Sampdoria, te Verona - Cagliari. I prije hitnog sastanka vladina kabineta lokalne vlasti u sjevernim talijanskim regijama s najviše zaraženih, Lombardiji i Venetu, zatvorile su škole i zabranile javna događanja. 

Ministar Beroš: 'Testirali smo studenta s razmjene iz Italije'
Ministar Beroš: 'Testirali smo studenta s razmjene iz Italije'

Testirali dvoje na korona virus u KBC Rijeka

Ministar Vili Beroš potvrdio nam je da su iz riječkog KBC-a poslali uzorke jednog muškarca na analizu u Kliniku za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević'.

- Radi se o studentu s razmjene iz Italije koji je stigao s respiratornim problemima. Poslali smo uzorke na analizu - rekao je Beroš i dodao kako je malo vjerojatno da se radi o korona virusu.

Još je jedna žena stigla u KBC Rijeka sa sličnim problemima. 

Voditeljica službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Jasna Valić potvrdila je za Hinu u nedjelju da žena iz Rovinja, hospitalizirana u riječkom KBC-u zbog sumnje na zarazu koronavirusom, nije u trenutku pojave respiratornih smetnji boravila u Istri, već je izravno iz Padove prevezena u Rijeku.

- Pacijentica iz Rovinja nije imala nikakvih kontakata u Rovinju i nije boravila u Istri. Ona je iz Italije odnosno Padove izravno prevezena u Rijeku. Rezultati analize očekuju se najvjerojatnije danas poslijepodne kad će se sa sigurnošću moći odrediti je li pacijentica zaražena korona virusom ili je riječ o nekoj drugoj bolesti, najvjerojatnije gripi - istaknula je dr. Jasna Valić.

Po njezinim riječima, građani u Hrvatskoj i Istri, odakle mnogi rade u Italiji, trebaju biti oprezni, ali nemaju razloga za paniku.

- Nema mjesta panici, ali treba svakako biti oprezan i slušati struku odnosno epidemiologe i članove posebnih stožera koji su osnovani upravo zbog pojave koronavirusa - poručila je dr. Valić.

U subotu popodne na Klinici za infektivne bolesti u riječkoj bolnici hospitaliziran je talijanski državljanin zbog respiratornih smetnji te je s obzirom na sumnjive simptome i prema uputama epidemiološke službe smješten u izolaciju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:55

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa