Obavijesti

News

Komentari 15

Pejčinović Burić: S Rusijom ćemo graditi stabilne odnose

Pejčinović Burić: S Rusijom ćemo graditi stabilne odnose
1

Ministrica vanjskih poslova ističe da je u tijeku priprema za visoki posjet, da će predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović tijekom ovog mjeseca posjetiti Rusiju

VIDEO

Ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić poručila je u nedjelju, na susretu s građanima u okviru Dana otvorenih vrata Hrvatskog sabora, kako Hrvatska s Rusijom namjerava graditi stabilne odnose kakve ima i do sada, te potvrdila posjet predsjednice države Rusiji.

"Sa Rusijom imamo namjeru graditi stabilne odnose kakve imamo i do sada i u onim dijelovima u kojima možemo, a to su prije svega razvoj gospodarstva, kulture...", odgovorila je ministrica građaninu kojeg je zanimalo zašto Hrvatska ne vodi bolju politiku prema Rusiji.

Ministrica ističe da je u tijeku priprema za visoki posjet, da će predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović tijekom ovog mjeseca posjetiti Rusiju.

Sa svim zemljama, posebno onima koje su velike i važne, kao što je Rusija, imamo namjeru njegovati odnose u dijelovima koji su korisni i za jednu i za drugu stranu, kazala je ministrica na Danu otvorenih vrata, manifestaciji koja građanima omogućuje da dva puta godišnje, u prigodi Dana Hrvatskog sabora, 30. svibnja i Dana neovisnosti, 8. listopada bez najave dođu u Sabor i susretnu se s predsjednikom Sabora i zastupnicima. Manifestacija se održava po osmi put, a u nedjelju su joj se po prvi put pridružili članovi Vlade s premijerom Andrejem Plenkovićem pa su građanima omogućili svojevrsni 'aktualni sat'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Do prve polovice 2019. ispuniti kriterije za schengenski prostor

Premijer je tom prigodom potvrdio da je Hrvatska ostvarila svoje ključne strateške ciljeve i zadaće: slobodu, demokraciju, neovisnost, vlastitu državu, te naglasio da sada, u okviru europskog projekta, do prve polovice 2019. želi ispuniti kriterije za ulazak u schengenski prostor, a nakon toga postati i članica eurozone.

Imao je i poruku za susjede koji žele u EU i NATO.

"Želimo da svi koji žele ući u EU i NATO to naprave na temelju individualnih postignuća i kriterija, a Hrvatska će im u tome pomoći, kao što i do sada radi", rekao je.

"Strateški trokut" za Slavoniju

Slavonija, na žalost, nije jedina, praktično od Dugog Sela nailazite na slične probleme, odgovorio je premijer Vinkovčaninu čije su pitanje što će Vlada učiniti za razvoj Slavonije i zaustavljanje dramatičnog iseljavanja, građani popratili snažnim pljeskom.

Prepoznali smo koliko je Slavonija pogođena raznim nedaćama, pitanje demografske obnove, revitalizacije po nama je ključno gospodarsko i razvojno pitanje, rekao je premijer, tumačeći kako Projektom Slavonija Vlada na "koherentan način" želi angažirati nacionalna, sredstva iz EU, privatnog sektora i lokalnih jedinca, kako bi se došlo do uvjeta, odnosno trenutka u kojem će mladi željeti ostati u Slavoniji.

U Vladi je troje Slavonaca, "strateški trokut" za razvoj Slavonije, rekao je premijer, navodeći ministricu Gabrijelu Žalac, ministre Tomislava Tolušića i Zdravka Marića.

Ova je Vlada prepoznala važnost Slavonije, osnovala Savjet za Slavoniju, za regionalni je razvoj u državnom proračunu ove godine osigurala četiri puta više sredstava nego proteklih godina, rekla je Žalac.

Ministar zaštite okoliša, ranije ministar rada Tomislav Ćorić najavio je da će mirovine sljedeće godine biti nešto veće.

I puno zastupnika ne zna što je replika

Domaćin nedjeljne manifestacije bio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković kojemu se pridružio i potpredsjednik Željko Reiner te 10-ak HDZ-ovih zastupnika.

Ozbiljna pitanja, Jandroković je 'omekšavao' ležernijim komentarima.

U jednom trenutku učinilo mu se da jedan dječak diže pločicu za repliku pa ga je upitao želi li replicirati, no dječak je odgovorio da ne zna što to znači.

"Ima i puno zastupnika koji isto ne znaju", primijetio je predsjednik Sabora i 'zaradio' pljesak brojnih građana.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag