Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
474 komentara

Penava pobijedio na izborima: Osvojio je samo 191 glas više

Penava je osvojio 7.137 glasova odnosno 50,19 posto, dok je Sabo osvojio 48,85 posto odnosno 6.946 glasova. Na izbore je izašlo 52 posto birača, odnosno 14.218

Goran Ferbezar/PIXSELL
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
474 komentara

Ivan Penava (HDZ) novi je gradonačelnik Vukovara . Penava je dobio  191 glas više od nezavisnog kandidata Željka Sabe , kojeg je podržao SDP.  Točnije, osvojio je 7.137 glasova odnosno 50,19 posto, dok je Sabo osvojio 6.946 glasova odnosno 48,85 posto. Na izbore je izašlo 52 posto birača, odnosno 14.218 od ukupno 27.172.

Po saznanju konačnih rezultata, Ivan Penava, k andidat velike koalicije HDZ/HSP AS/HSS/HČSP/DC/BUZ, izašao je na ulicu ispred svojeg izbornog stožera želeći pred masom svojih glasača otvoriti veliku bocu Bakarske vodice . Međutim, nakon minute neuspješnog mućkanja boce i pokušavanja otvaranja čepa, pjenušac nije proizveo onaj očekivani "prasak". Štoviše, iz boce nije uopće iscurila nijedna kap cijenjenog pjenušca.

- Osvojili smo pobjedu kako smo i pričali. Prepoznali smo težinu gospodarske situacije u Gradu Vukovaru, ponudili smo odgovarajuća rješenja i to su građani prepoznali . Nismo se bavili prljavštinama, lažima, klevetama, optužbama, govorili smo istinu i činjenice. Iznosili smo goruće probleme naših sugrađana i to je ono što je po meni donijelo prevagu - rekao je Penava.

Na pitanje je li očekivao tako 'tijesnu' pobjedu, Penava je odgovorio da je bilo teško prognozirati rezultat.

- Bilo je tijesno, nije uvjerljiva pobjeda, ali je značajna razlika kad se uzme u obzir prošla godina, kada je situacija bila mnogo drugačija. Znate da tu matematike ne vrijede, teško je prognozirati i takve stvari procijeniti - rekao je.

Sabo: Penava je pobijedio za četiri autobusa ljudi

Željko Sabo je u izbornoj noći ustvrdio da "Vukovarci koji žive u gradu nisu izabrali svog gradonačelnika".

- Prošle godine su se spominjali autobusi koji su dolazili iz Srbije i koji su, navodno, presudili. Odgovorno tvrdim, a imam fotografije, da su cijeli dan Vukovarci koji žive izvan Vukovara organizirano dolazili iz cijele Hrvatske i da su oni donijeli ovu prevagu -rekao je.

- U svakom slučaju, kao saborski zastupnik želim bolje svome gradu i svima koji su izašli na izbore zahvaljujem na njihovim glasovima . Ovo nije pobjeda Vukovaraca, ovo je pobjeda HDZ-a iz cijele Hrvatske , odnosno svih gradonačelnika koji su omogućili ovakav dolazak ljudi. Mogu vam reći da ću uzdignute glave hodati svojim gradom, našim Vukovarom . Ivanu Penavi ne mogu čestitati , mogu mu samo željeti da uspješno vodi grad. Jer, ovo što su oni radili nije za čestitati. Nisam još toliko veliki kršćanin da mogu oprostiti, ali Bog zna zašto je to tako - rekao je Sabo zaključujući na kraju da je Ivan Penava pobijedio "za četiri autobusa ljudi".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message