Peović se vratila u klupe nakon isteka kazne: 'HDZ je kvislinška stranka jer legalno krade narod' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 8

Peović se vratila u klupe nakon isteka kazne: 'HDZ je kvislinška stranka jer legalno krade narod'

Peović se vratila u klupe nakon isteka kazne: 'HDZ je kvislinška stranka jer legalno krade narod'

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković počeo je sve češće izbacivati oporbene zastupnike iz sabornice na što mu je Peović ukazala kako isto ne primjenjuje na sve te nastavila u istom smjeru kao prošlog tjedna

VIDEO

Nakon što je predsjednik Sabora Gordan Jandroković iz sabornice izbacio na dva dana Mostovog Nikolu Grmoju, za govornicu je stala zastupnica Radničke fronte Katarina Peović, koju je Jandroković prošlog tjedna, odmah prvog dana jesenskog zasjedanja Sabora, također izbacio iz sabornice na dva dana. 

- Drago mi je da sam za ovu govornicu uspjela vratiti ključnu temu izdajništva u Hrvatskoj - istaknula je pa ponovno i ovu vladu, ali i sve ranije, nazvala kvislinškim, zbog čega je prošlog tjedna i nastala drama u Saboru. 

- To je kvislinška politika. Nažalost, mi imamo zadnjih 30 godina uistinu samo kvislinške vlade i sve su odgovorne. A i one koje misle doći na vlast, a ne misle raskinuti te bilateralne međunarodne sporazume, i oni su kvislinzi isto tako - poručila je.

Grmoja: 'HDZ brane glupani', Zekanović: 'Ako se ja zaletim', Grmoja: 'Dođite, čekam vas'
Grmoja: 'HDZ brane glupani', Zekanović: 'Ako se ja zaletim', Grmoja: 'Dođite, čekam vas'

Italija, Češka, Poljska, Rumunjska, su raskinule takve sporazume, navela je Peović.

- Ali Hrvatska ne misli da treba raskinuti. Ona gradi tu famoznu investicijsku klimu gdje će doći bilo koja šuša i moći će nas tužiti na tim međunarodnim arbitražama. Kada govorimo o izdajnicima, o kvislinzima, uistinu se nije dovoljno zadržati na individualnoj odgovornosti. HDZ je kvislinška stranka zato što legalno krade svoj narod - zaključila je. 

Potpuno isto, kao i prošlog tjedna, reagirao je Jandroković, a zaredale se i povrede Poslovnike koje su tražili HDZ-ovci.

- Ponovno činite ono što sam rekao i prošli put da nije korektno i ja vas molim da ne rabite tu riječ jer Quisling je završio streljanjem, kao jedan od najvećih izdajica u povijesti ljudskog roda, izdao je svoj narod i nakon II. svjetskog rata su ga streljali. To što vi govorite je govor mržnje i pozivam vas da to ne činite, namjerno provocirate, mala ste stranka pa mislite da ćete kroz to biti vidljiviji, ali to je strašno i to je crtanje mete - poručio je predsjednik Sabora.

HDZ-ov Josip Borić upitao je što pojedini uopće rade u Saboru.

- Veleizdajnik, kriminalac, Kvisling, to postaje kao dobar dan. Nekad se na riječ kokošinjac vodila rasprava mjesec dana, danas ovo je katastrofa. Možda ste vi u kvislinškoj stranci. A o arbitraži pitajte SDP tko ju je pokrenuo - rekao je. 

Jandroković je pozvao da se stane s ovom raspravom, no ništa od toga.

Drama u Saboru: Pogledajte zašto je Jandroković izbacio Katarinu Peović na dva dana!
Drama u Saboru: Pogledajte zašto je Jandroković izbacio Katarinu Peović na dva dana!

- Ono što je ovdje strašno je da vi uzurpirate svoju poziciju predsjedavajućeg Sabora i držite političke govore. Ja sam argumentirano iznijela neke kritike - odgovorila mu je Peović.

HDZ-ov Branko Bačić je Jandrokoviću poručio da prema Poslovniku ima pravo odmah po govoru mržnje oduzeti zastupniku riječ.

- Niste izbacivali kada su zastupnice nazivali masnima i nakazama, ali sada želite izbacivati kad vas netko nazove izdajnicima hrvatskog naroda - podsjetila je Peović na ranije skandalozne govore Zekanovića i Ante Prkačina iz Domovinskog pokreta.

Peović se pobunila i što ju je Jandroković prekinuo u govoru zbog isteka vremena. Peović je tvrdila da joj vrijeme još nije bilo iscurilo pa je predsjednik Sabora pozvao da pogledaju snimku pa da svi vide tko govori istinu.

- Sjednite, neću više debatirati i pozivam vas da raspravljamo u skladu s Poslovnikom - zaključio je ovu raspravu Jandroković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.