Obavijesti

News

Komentari 169

Drama u Saboru: Pogledajte zašto je Jandroković izbacio Katarinu Peović na dva dana!

Drama u Saboru: Pogledajte zašto je Jandroković izbacio Katarinu Peović na dva dana!

Sabor je tek započeo s jesenskim zasjedanjem, a u sabornici već pljušte opomene sa svih strana. Peović iz Radničke fronte ušla je u žestok sukob s HDZ-ovcima i predsjednikom Sabora, koji ju je izbacio van

VIDEO

Plenković voli govoriti da je individualna krivnja u INA-i. Pa i nije baš. Sjetimo se samo par mjeseci prije presude Međunarodnog arbitražnog suda u kojem će MOL dobiti 200 milijuna dolara od Hrvatske, umjesto da Hrvatska razvlasti MOL od upravljačkih prava jer je u dokazano koruptivnom procesu MOL stekao ta prava, istaknula je za saborskom govornicom Katarina Peović iz Radničke fronte nazvavši Vladu kvislinškom vladom.

- HDZ vodi legaliziranu korupciju kao kriminalna stranka - poručila je kritiziravši Vladu i zbog novog Zakona o radu naglasivši kako HDZ radnike vidi kao robove.

Pogledajte video: Cirkus na startu Sabora

'Birajte riječi, prešli ste crtu!'

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković joj je rekao da bi se moglo onda i nju nazvati kvislingom obzirom kako je glasala o Deklaraciji o Ukrajini. Bila je, podsjetimo, suzdržana.

- Molim vas da birate riječi, postoje granice, a ovdje ste prešli crtu, smatram to neprihvatljivim - rekao je. 

HDZ-ovci su se žestoko obrušili na zastupnicu. Predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić je istaknuo kako ih Peović vrijeđa najgorim rječnikom, a da je s druge strane ona jedina u Saboru koja podržava rusku agresiju.

- Neću dopustiti da sve članove HDZ-a ovdje provlačite zbog individualne krivnje pojedinaca, to je zadnji put da to radite - poručio joj je i HDZ-ov Damir Habijan.

Peović je pobjesnila i prozvala Jandrokovića i njegove stranačke kolege prozvala da lažu i time joj crtaju metu na čelu.

Zastupnici ponovno u klupama: Krenuli žestoko, Jandroković izbacio Peović, pljušte opomene
Zastupnici ponovno u klupama: Krenuli žestoko, Jandroković izbacio Peović, pljušte opomene

'Ako napadnu mene i dijete zbog ovoga, obratit ću vam se'

- I onda imate obraza tražiti zaštitu od bilo kakve agresivne skupine u društvu. Vi ste ovdje sada, u obranu svoje stranke, izrekli neistinu, lažete da je RF podržala rusku agresiju na Ukrajinu. RF nikad nije podržala, dapače, oštro je osudila rusku agresiju, lažete, lažete i time crtate metu ljudima na čelu. Nije se jednom desilo da sam bila napadnuta zbog toga - galamila je Peović iz klupe.

Jandroković joj je dao opomenu. 

- Vi lažete. Ja nisam rekao da ste podržali agresiju nego da vas možemo nazvati kvislingom zbog vašeg glasanja o Ukrajini. Vi lažete, bezobrazno, grubo i namjerno - odgovorio je. 

Peović se ponovno javila za povredu Poslovnika zbog čega joj je Jandroković dao drugu opomenu. 

- Kolega Bačić je doslovno rekao da smo podržali rusku agresiju, lažete i crtate mete ljudima na čelu - nije se dala zastupnica pa dobila i treću opomenu. 

- Drugi put kad me napadnu s djetetom u dućanu, doći ću se vama obratiti - nastavila je govoriti zbog čega joj je predsjednik Sabora dao i četvrtu opomenu i oduzeo joj pravo govora do kraja dana.

- Vi okrećete tezu, vi ste prvi nas nazvali kvislinzima, vrlo podlo - rekao je Jandroković, a kako je Peović i dalje govorila iz klupe izbacio ju je iz sabornice i zabranio joj rad i danas i sutra.

POGLEDAJTE CIJELI VIDEO:

Pokretanje videa...

peović protiv jandrokovića 02:35
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 169
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.