News

Komentari 38

Peović tvrdi: Antifašizam ne bi trebalo obilježavati samo prigodničarski

Antifašizam je ideja društva solidarnosti, jednakosti i pravednosti, a one su danas u Istri, Rijeci i na Kvarneru ugrožene, rekla je Peović na konferenciji za novinare.

Treba se upitati u kakvo smo se društvo pretvorili, kad se u ovom "najcrvenijem" dijelu Hrvatske pojavljuju desničarske, profašističke i fundamentalističke ideje, kaže Peović.

"Pitala bih se na mjestu gradonačelnika Vojka Obersnela zašto tu jača desnica i zašto nije reagirao kad se skupina članova Armade postrojavala na Mostu hrvatskih branitelja sa zastavama HOS-a i pokličem 'Za dom spremni'. Zašto se u Rijeci pojavljuju katoličke fundamentalističke ideje i pojave poput Marina Miletića, koji se obraća gimnazijalcima, i zašto ćemo morati u Rijeci prosvjedovati protiv Hoda za život koji ugrožava reproduktivna prava žena", rekla je.

Na pitanje hoće li njihova koalicija smanjiti opseg kampanje zbog sigurnosnih razloga, kao što su najavile neke političke stranke, Peović je odgovorila da će svakako slušati preporuke nadležnog Stožera civilne zaštite.

Peović tvrdi: Antifašizam ne bi trebalo obilježavati samo prigodničarski