Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
81 komentara

Pernar odnio sat u Sabor: Dao sam sat onima koji su ga željni

Pernar je ponovno objasnio koliko je polaskan časti koju mu je katarski emir ukazao takvim poklonom i nakon toga predao sat tajništvu Hrvatskog sabora...

Foto: Facebook/PIXSELL
81 komentara

Nakon niza reakcija koju je izazvao Ivan Pernar objavom na Facebooku u kojem se pohvalio skupim satom, poklonom od katarskog emira Tamima bin Hamad al Thanija konačno je stigao i epilog dvodnevne drame oko poklonjenog sata.

POGLEDAJTE VIDEO:

U četvrtak objavljenom postu, pod naslovom Primopredaja sata onima koji su ga željni' Pernar je ponovno objasnio koliko je polaskan čašću koju mu je katarski emir ukazao takvim poklonom i nakon toga predao je sat tajništvu Hrvatskog sabora.

SPORNI POKLON ZA ZASTUPNIKA I Pernar želi emiru dati skupi poklon: 'Za njega je to sitnica'

Mediji su prije nekoliko dana primijetili da se Pernar primanjem tako skupog poklona, a ručni sat švicarskog brenda Chopard na njihovim službenim stranicama stoji 5,100 švicarskih franaka (odnosno oko 32.300 kuna) našao u problemu sa zakonom.

POKLON KATARSKOG ŠEIKA Pernar od emira dobio skupi sat: Hvala, Bog ga blagoslovio!

Dužnosnicima je, prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, zabranjeno primanje poklona čija je vrijednost veća od 500 kuna. Dakle, državni dužnosnici, u koje spadaju i saborski zastupnici, smiju zadržati samo dar simbolične vrijednosti i to najviše u vrijednosti do 500,00 kuna od istog darovatelja.

POKLON OD 32.000 KUNA 'Pernaru je emir darovao skupi sat, a nama samo kip antilope'

Tajništvo će sat pohraniti u vitrinama u koje su zato predviđene, a ako Povjerenstvo za sukob interesa odluči da mu se taj sat može vratiti, Hrvatski sabor će to i učiniti. U protivnom će ostati u Hrvatskom saboru. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message