Obavijesti

News

Komentari 240

Pernar oštro po HDZ-u: Koga vi radite naivcima i budalama?

Pernar oštro po HDZ-u: Koga vi radite naivcima i budalama?
1

U Saboru se raspravljalo o Zakonu o lokalnim izborima, tzv. lex Vlahušiću. Pernar se obrušio na HDZ i nazvao zakon tragikomedijom. HDZ-ovci su mu uzvratili da laže...

VIDEO

Saborski zastupnici su u četvrtak nakon rasprave o amandmanima i izglasavanja Državnog proračuna raspravljali i o Zakonu o lokalnim izborima, tzv. lex Vlahušiću, kako ga je oporba nazvala. Glasovanju o donošenju Zakona, prethodila je burna rasprava između Mosta i SDP- a, a onda i Ivana Pernara protiv HDZ- a. 

- Znate da Vlahušića ne možete maknuti, pa ga mičete ovim Zakonom. Ali nećete uspjeti jer neće proći na Ustavnom sudu. U njemu samo nedostaje slika da se zna da se radi o Vlahušiću - istaknuo je SDP- ov Peđa Grbin.

- Za razliku od njih, mi ne želimo da nas predstavljaju pravomoćno osuđeni kriminalci. Žao nam je što Grbin misli da se Zakon odnosi na Vlahušića, mi to ni u jednim trenu nismo spomenuli - odgovorio je Mostov Maro Kristić.

Ivan Pernar iz Živog zida istaknuo je kako prije donošenja Zakona prvo treba urediti pravosuđe.

- Jedini kriterij iz ovog Zakona je postoji li pravomoćna presuda. Dame i gospodo, postoji li pravomoćna presuda protiv Ive Sanadera? Ne postoji. Znači na idućim lokalnim izborima u petom mjesecu Ivo Sanader moći će se kandidirati. Idemo dalje. Nadanu Vidoševiću ni tri godine nakon podizanja optužnice suđenje nije počelo. Hoće li se Nadan Vidošević moći kandidirati? Hoće, bez problema. Događa se to da velike ribe, koje su se bavile velikim kriminalom imaju dobre odvjetnike. Imaju veze, DORH ih prikriva - istaknuo je Pernar dodavši kako su veće šanse da DORH tereti njega nego Tomislava Karamarka jer je Karamarko bio šef HDZ- a

- On zna sve o vama, a ja nemam tolika duboka saznanja sa kojima bih vas mogao kompromitirati - rekao je HDZ- u i poručio kako je ovo sve farsa.

- Dame i gospodo iz HDZ-a koji nam ovakve zakone predlažete, pa koga vi zavaravate? Koga vi radite naivcima? Koga vi radite budalama? Hrvatski narod nije zaslužio ovakvu tragikomediju. Vi ste ti koji sada govorite nama o pravdi i poštenju i o tome, o onima koji su osuđeni i ne bi se trebalo dati da se kandidiraju. Ovo je farsa, vrhunac cinizma, pljuska građanima koji su vaša žrtva 25 godina - rekao je Pernar.

Za riječ se javio i Željko Glasnović istaknuvši kako ne treba spominjati samo HDZ.

- Zašto govorimo mister Pernar samo o HDZ-u? Što je sa najvećom kriminalnom organizacijom u povijesti jugoistočne Europe, a to je Komunistička partija Jugoslavije čiji nasljednici sjede ovdje danas - pitao je Glasnović i dao priliku Pernaru da prozove još neke zastupnike.

- U koju stranku je većina članova Komunističke partije u koju otišla nakon '90-te? U HDZ. Gospodin Mikulić koji je meni predbacivao članstvo u HDZ-u, on je nekad bio perspektivan član Komunističke partije. A vidim da je i dalje perspektivan član - rekao je Pernar,

HDZ- ov Miroslav Tuđman odmah se javio i rekao da Pernar laže, a situaciju u sabornici morao je smirivati predsjednik Petrov.

- Laž je ovo što je rekao gospodin Pernar da su najveći broj članova Komunističke partije ili Komunističkog saveze u HDZ-u jer s time se izvrće istina o Domovinskom ratu, izvrće se to koje napao Hrvatsku, tko je agresor u Hrvatskoj - rekao je Tuđman.

Javio se i prozvani HDZ- ov Andrija Mikulić koji je poručio Petrovu da je njegova zadaća da zaštiti zastupnike od ovakvih ispada i prozivanja.

- Nije mi namjera ulazit u polemiku, ali je vaše da zaštitite zastupnike. Dakle, ne može se poimence na ovaj način prozivati, posebno zato što želim ovdje pred svima reći da se vode tri sudska postupka na tu temu. Dakle, jedan od kolega koji me je nedavno prozvao se ispričao. Kada će biti pravomoćno sudsko rješenje ja ću ga predočit pred svima ovdje u Hrvatskom saboru. Pa onda svi oni koji glumataju i pričaju i dobacuju neka vide pravomoćno sudsko rješenje koje će biti ovakvo ili onakvo - poručio je Mikulić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 240
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili
Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH