Obavijesti

News

Komentari 319

Ivan Pernar: Sin mi se rodio na godišnjicu smrti Josipa Broza

Ivan Pernar: Sin mi se rodio na godišnjicu smrti Josipa Broza
1

U studiju 24sata je govorio najpoznatiji saborski zastupnik Ivan Pernar. Novinaru i kolumnistu Borisu Rašeti otkrio je i neke detalje iz svog privatnog života...

VIDEO

U studiju 24sata govorio je najpoznatiji saborski zastupnik Ivan Pernar. Novinaru i kolumnistu Borisu Rašeti otkrio je i neke detalje iz svog privatnog života...

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pernar je, između ostalog govorio i o Andreju Plenkoviću. Rekao je kako je Plenković prema njemu bio korektan i pošten i nije mu uputio niti jednu ružnu riječ. 

POGLEDAJTE VIDEO: Pernar o EU

Pokretanje videa...

00:59

- No s političke strane on je lutak Bruxellesa. On je meni simpatičan čovjek i drag, ja znam njegovog oca. Ali su mu u Bruxellesu napunili glavu raznim stvarima - rekao je Pernar. Govorio je i o Boži Petrovu.

- Most je sluganska stranka kao i HDZ. Božo Petrov maltretira HDZ dok se ne nađe netko nadređeni. Oboje su podređeni npr. nekoj banci ili MOL-u. Most, HDZ i SDP i druge stranke su marionetske i podređene su krupnom kapitalu. Kod nas narod ne vlada. Moj rad je vjerodostojan. Most je pošteniji od HDZ-a, Petrov je mislim, pošten čovjek. Izraz pošten za običnog čovjeka i u politici nije isto. Petrov je pošten čovjek, ali podređen. Služi stranim interesima - rekao je Pernar. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Na pitanje o arbitraži s MOL-om, Pernar je rekao:

- Nema što Hrvatska vlada pregovarati s MOL-om jer je Hrvatska suverena država i ima svoje zakone. Ja sam protiv arbitraže. 

POGLEDAJTE VIDEO: Zastupnik Živog zida o arbitraži s MOL-om

Pokretanje videa...

01:01

Na pitanje kako je došlo do rasprave u Saboru između njega i premijera Plenkovića o Krimu, Pernar je rekao:

- Andrej Plenković je došao iz Bruxellesa i rekao da su oni donijeli zaključke da se nastavljaju sankcije Rusiji i sl. Ja sam Plenkovića pitao da li je netko od nas glasovao o tome i pitao nas da li i mi prihvaćamo te zaključke. Ne pita se niti njega niti narod. Da li je to hrvatska politika ili politika koja se vodi iz Washingtona. Nama se upravlja izvana.

O ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu je rekao da ga smatra državnikom koji štiti interese svoje zemlje. Za izbjegličku krizu na Bliskom istoku je optužio Ameriku. 

Rekao je da Hrvatskoj trebaju revolucionarne promjene. 
- Ne zalažem se za nasilje. Zagovaram to da država tvrtke od strateškog interesa vrati pod svoje okrilje.  

POGLEDAJTE VIDEO: Pernar o Plenkoviću

Pokretanje videa...

01:06

Govorio je i o svojem sinu kojeg je dobio 2005. godine. 

- Sin mi se rodio na godišnjicu Titove smrti. Sin ne govori hrvatski, ja s njim govorim samo njemački - rekao je Pernar. Na pitanje o diplomi Vladimire Palfi rekao je sljedeće:

- Nećete ju vidjeti jer je neće pokazati kao ni ja svoju.

Nakon gostovanja u redakciji 24sata Ivan Pernar je otišao autobusom. Naša novinarka ga je snimila na autobusnoj stanici.

Dobio sina s njemčkom turisticom

Ma to je filmska priča, rekao nam je Ivan Pernar na upit je li točno da je s jednom njemačkom turisticom svojedobno dobio sina... No potvrdio nam je istinitost te informacije, koja je, uostalom, zabilježena i u arhivama hrvatskog pravosuđa.

U bespućima interneta nalazi se, naime, “zakopana” stara presuda Prekršajnog suda u Zagrebu s početka 2011. godine protiv Ivana Pernara. Tad je bio uhićen zbog pokušaja sprečavanja deložacije jedne obitelji.

Kao kolega Vilibor, i on ima Sinčića

Presudu je na svojoj stranici objavio sam Pernar. U njoj se nalazi, između ostalog, informacija o tadašnjem radnome mjestu (u maminoj ordinaciji), prihodima (3000 kuna mjesečno), ali i dosad nepoznati detalj o tome da i Pernar ima - sinčića! Ne htijući ulaziti u detalje, Ivan Pernar potvrdio nam je da njegov sin ima 11 godina, da je rođen u vezi s Friederike.

A. i da ga povremeno viđa. Na društvenim mrežama već se neko vrijeme nagađalo kako mladi tribun ima dijete, i o tome su se ispredale prave bajke: galebarenje, vruće ljeto, neobuzdane strasti. Neki su njegove rane godine usporedili s pjesmom Zabranjenog pušenja o Pišonji i Žugi. “Pišonja i Žuga su pamtili dobro, šta im je te večeri govorio Lepi: ‘More je provod, more su koke’; ‘More je izvor života’, je rekao Moke...” No Pernar nije htio govoriti o tome. “O detaljima privatnog života ne bih htio govoriti” rekao nam je, ali nam je ipak poslao fotografiju svoga sina i njegove majke. Pernar se u zadnje vrijeme specijalizirao za ono u čemu je uvijek bio vješt - šokiranje javnosti.

Pernar postaje poznatiji od djeda

Ovih je dana, zahvaljujući spotu srpskog režisera Borisa Malagurskog, postao regionalna zvijezda pokreta otpora Europskoj uniji i NATO-u. Spot s Pernarovim govorima pogledalo je u nekoliko dana više od milijun ljudi. Dosad se govorilo da je “ovaj Pernar” unuk “onog Pernara” koji je bio žrtva atentata u beogradskoj skupštini 1928., ali sva je prilika da će se uskoro o “onom Pernaru” govoriti kao o djedu ovog našeg, današnjeg. Pernar je bio i najveća zvijezda prvog zasjedanja ovog saziva Sabora jer je izbezumljivao Božu Petrova, a nedavno je otkriveno da, osim nepoznatog sina ima i - člansku iskaznicu HDZ-a. Andrija Mikulić otkrio je kako je Pernar bio član HDZ-a.

Da, bio sam u HDZ-u, ali više nisam

- Vi ste dolazili na sastanke mladeži HDZ-a Trešnjevka sjever, i kad pričate o HDZ-u, kao da se s nostalgijom sjećate tih vremena. Ja kad sam preuzeo gradski HDZ, u evidenciji sam dobio da mi je član jedan Ivan Pernar, ne znam da li ste to bili vi - rekao je Mikulić. Pernar je odmah odgovorio i potvrdio da je bio član HDZ-a.

- Da, ja sam taj Ivan Pernar. Vjerovao sam da je HDZ dobra stranka i da nas Ivo Sanader vodi u europsku budućnost i bio sam prevaren kao i tisuće hrvatskih građana i zato sam se ispisao kasnije - rekao je iskreno.

Kleo se: Dok je revolucija, nema seksa

U novom broju tjednika Express, koji će od petka biti na svim kioscima, otkrivamo sve o tajnom životu prvog hrvatskog političara nakon Tita koji je osvojio regiju i dobio dijete s Njemicom te se bori za prava malog čovjeka.

Inače, Pernar se svojevremeno proslavio izjavom: ‘Nema seksa dok traje borba’. Bilo je to za vrijeme kada je gotovo svakodnevno protestirao protiv Vlade Jadranke Kosor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 319
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.