Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
127 komentara

Pernara opet izbacili iz Sabora: Ovaj put zbog Đure Đakovića

Pernara su u srijedu izbacili iz Sabora dok je nosio majicu s natpisom 'HDZ lopovi', a u četvrtak je opet izbačen jer je mimo pravila počeo iz klupe govoriti o problemima radnika Đure Đakovića

Zagreb: Saborskoj straži već je smiješno svakodnevno iznositi Pernara iz sabornice
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
127 komentara

Novim incidentom, drugim u dva dana, zastupnika Ivana Pernara i njegovim udaljenjem iz sabornice, Hrvatski sabor u četvrtak je nastavio rad. 

Pogledajte video

Nakon što je predsjedavajući Milijan Brkić (HDZ) najavio o čemu će se raspravljati, Pernar je mimo pravila iz klupe počeo govoriti o problemu 600 radnika tvrtke Đuro Đaković koji od rujna nisu primili plaću. 

Zagreb: Ivan Pernar ponovno provokacijama izazvao izbacivanje iz sabornice NOVI PERNAROV PERFORMANS U Sabor došao u majici 'HDZ lopovi' i vikao pa ga izbacili...

Brkić ga je upozorio da nije dobio riječ, zamolio ga da sjedne i da o tome govori kasnije, u vremenu u kojem i ostali zastupnici mogu govoriti o čemu žele, dakle na slobodnu temu, no Pernar se oglušio. 

Tražio sam garanciju da će 700 radnika Đure Đakovića dobiti svoje plaće koje im nisu isplaćene još od rujna. Budući da je predsjedavajući odbio ispuniti moj zahtjev, morali su me opet nositi. Predložio sam i da ih se isplati od 24 milijuna kuna koje je HDZ ukrao iz proračuna putem FIMI medije, ali i ovaj put su moje riječi pale na gluhe uši. HDZ se očito opet izruguje hrvatskim građanima, a do kada ovisi samo o njima jer su oni ti koji su podržali lopove na izborima i tako ih doveli na vlast.

Posted by Ivan Pernar on Thursday, October 24, 2019

Brkić mu je zbog toga prvo izrekao opomenu, zatim opomenu s oduzimanjem riječi, a kako ni nakon toga nije prestajao govoriti iz klupe, izrekao mu je opomenu s udaljenjem sa sjednice i odredio stanku. 

Pernar je i u srijedu zbog istog ponašanja udaljen sa sjednice.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message