Obavijesti

News

Komentari 9

Petek: 'Počet će mi rasti kosa kada vidim da HDZ spašava Zagrepčane od poskupljenja'

Petek: 'Počet će mi rasti kosa kada vidim da HDZ spašava Zagrepčane od poskupljenja'

Ministar Filipović je u petak ustvrdio da poskupljenja vode neće biti, unatoč najavama, a onda je gradonačelnik Tomašević smijenio direktora Vodoopskrbe i odvodnje zbog, kako kaže, proceduralne greške

VIDEO

Renato Petek, zastupnik Gradske skupštine, komentirao je za N1 današnji preokret u slučaju poskupljenja vode u Zagrebu. Ministar Filipović prvo je ustvrdio da poskupljenja vode, bez obzira na gradonačelnikove najave, neće biti, a potom je Tomašević smijenio direktora Vodoopskrbe i odvodnje zbog, kako kaže, proceduralne greške koja je dovela do zavrzlame. Nakon toga je izjavio da će dio poskupljenja ići odmah, a dio nakon što se riješi problem dokumentacije.

Filipović oštro po Tomaševiću: 'Odluka o poskupljenju vode nije zakonita! Pa što vi radite?!'
Filipović oštro po Tomaševiću: 'Odluka o poskupljenju vode nije zakonita! Pa što vi radite?!'

- Ovo je iznenađujući obrat jer je prije nekoliko dana poskupljenje stupilo na snagu- rekao je Renato Petek.

- No, morali smo vidjeti da Vijeće donese odluku koja je danas obznanjena od strane ministra. Radi se o nezavisnom tijelu, ali je u okviru Ministarstva. Smatram da do poskupljenja nije ni smjelo doći. Građani nisu krivi što se nedovoljno ulaže. Svake godine se ulagalo. Važno je da postoji politička volja. Vidimo je u oporbi u HDZ-u što prije nisu radili da se ide u tom smjeru jer gubitak vode je gubitak električne energije koja se ulaže u pumpanje vode iz bunara, a onda tih 50 posto nestaje u zemlji i stvaraju se ogromni gubici u sustavu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Istina o poskupljenju u Zagrebu: Poduzetnicima će računi za vodu biti viši i 27 posto: Šokirani smo
Istina o poskupljenju u Zagrebu: Poduzetnicima će računi za vodu biti  viši i 27 posto: Šokirani smo

Govoreći o smjeni Davora Poljaka, direktora ViO-a, rekao je da između HDZ-a na državnoj te 'Možemo' na gradskoj očito postoje nesuglasice.

- HDZ na državnoj i Možemo na gradskoj razini su dobro funkcionirali i dogovarali razne projekte za grad koji je zapušten i neki su se projekti počeli odvijati. U ovom slučaju možemo vidjeti da postoje nesuglasice. Čini mi se da su mogle biti riješene, ali je HDZ odlučio direktno spustiti i poslati poruku gradonačelniku da ne može to tako raditi. Imali smo situaciju s kompostanom na Jakuševcu gdje su isto krenuli đonom, ali su dali Tomaševiću nekoliko dana. Danas mu nisu dali, možda ima trzavica.

Tomašević ne očekuje da će doći do dodatnih poskupljenja vode
Tomašević ne očekuje da će doći do dodatnih poskupljenja vode

Oko 110.000 kućanstava još nije spojeno na kanalizaciju, vodu ili oboje. Na pitanje radi li se o uvodnoj kampanji, Petek kaže da postoji mogućnost.

- Postoji mogućnost jer se pripremaju parlamentarni izbori, razgovara se o izbornim jedinicama. Moguće da se Možemo mora postavljati oporbeno prema HDZ-u na državnoj razini pa HDZ reagira. Počet će mi kosa rasti kad vidim da HDZ spašava Zagrepčane od poskupljenja, odnosno nezakonitih odluka. Doživjeli smo i to. Da gradonačelnik, očito u neznanju, da mu direktor napravi pogrešku u proceduri i padne prijedlog koji brani već nekoliko mjeseci.

Herman: Tomašević je kao razlog za poskupljenje vode naveo potpune neistine
Herman: Tomašević je kao razlog za poskupljenje vode  naveo potpune neistine

- S druge strane bilo je jasno da ove godine u tom projektu Zagreb za obnovu kanalizacije i vodovodne mreže nijedan metar cijevi neće biti ugrađen jer projekt nije spreman, nedostaju dvije studije, pa je neobična bila argumentacija da se uopće kreće u poskupljenje. Izvanrednih ulaganja još neće biti. Zagrepčani koji plaćaju prirez nemaju kanalizaciju ili vodu, ili oboje. To je ogroman problem koji treba riješiti i u koji treba investirati. Gradonačelnik treba prijeći s riječi na djela.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda