Obavijesti

News

Komentari 4

Problemi za vatrogasce: U petrinjskim požarima sve je više mina iz Domovinskog rata

Problemi za vatrogasce: U petrinjskim požarima sve je više mina iz Domovinskog rata

Požar kod BIjelnika zahvatio je ontažni objekt uz cestu u kojem su bile minsko-eksplozivne naprave, koje su se aktivirale. Na sreću, nije bilo ozlijeđenih

VIDEO

Početkom proljeća petrinjski vatrogasci imaju sve više posla u gašenju požara na otvorenome, pri čemu nailaze na minsko-eksplozivne naprave zaostale iz Domovinskog rata, kao što je to bilo proteklih dana.

Tako je u utorak predvečer Javna vatrogasna postrojba iz Petrinje primila dojavu o požaru na otvorenome kod Bijelnika, između Petrinje i Hrvatske Kostajnice. Požar je zahvatio i montažni objekt uz cestu u kojem su bile minsko-eksplozivne naprave, koje su se aktivirale. Na sreću, nije bilo ozlijeđenih. U požaru je izgorjelo 200 hektara trave i niskog raslinja.

To je već drugi slučaj u mjesec dana u kojem su se petrinjski vatrogasci susreli sa zaostalim minsko-eksplozivnim napravama. Osim na toj lokaciji, petrinjski vatrogasci primili su dojavu i o požaru kod Mošćenice na površini od 50 hektara, ali ga nisu mogli gasiti jer je buknuo na minski sumnjivom području.

Mine eksplodirale u požaru kod Petrinje, izgorjelo 200 hektara
Mine eksplodirale u požaru kod Petrinje, izgorjelo 200 hektara

Kako je rekao zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe iz Petrinje Zvonimir Ljubičić, na sreću u požaru kod Bijelnika od aktivirane minsko-eksplozivne naprave nitko nije ozlijeđen, ali scena gašenja izgledala je kao na bojišnici – eksplozije, metci, detonacije, na sve strane samo zvukovi koji podsjećaju na ratno stanje, a vatrogasci "nenadano u svemu tome".

"Sretni smo što nitko nije ozlijeđen, a moglo je tragično završiti", rekao je Ljubičić i dodao kako je to već druga intervencija u nešto više od mjesec dana u kojoj su se petrinjski vatrogasci susreli sa zaostalim minsko-eksplozivnim napravama. Nedavno je na vatrogasca pala bomba tijekom gašenja požara u potkrovlju obiteljske kuće.

Zato je pozvao građane da oružje zaostalo iz Domovinskog rata dobrovoljno i bez sankcija predaju u najbližu policijsku postaju u sklopu akcije "Manje oružja, manje tragedija".

Buknuo požar u Zagrebu: Zapalio se dimnjak restorana
Buknuo požar u Zagrebu: Zapalio se dimnjak restorana

Ove su godine vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe iz Petrinje imali već 116 intervencija, u samo dva dana imali su 10 intervencija, sve na otvorenome, u kojima su vatrom bile zahvaćene velike površine.

Osim saniranja posljedica razornog potresa na Banovini, radeći i izvan opisa svojeg posla, petrinjski vatrogasci dodatno razvoze vodu kućanstvima po gradu i okolnim selima, prekrivaju krovišta, saniraju oštećene dimnjake, dijele šatore građanima za spremanje stvari iz oštećenih kuća, a pomažu i Civilnoj zaštiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Strava u Zagrebu: Mladić (18)  na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu
IZABRAO SLUČAJNU ŽRTVU

Strava u Zagrebu: Mladić (18) na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu

Ozlijeđenom muškarcu liječnička je pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Zagreb. Lakše je ozlijeđen, objavila je zagrebačka policija. Mladića su priveli

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata
UŽAS U PALERMU

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata

Angelo Onorato (56) pronađen je na vozačevom mjestu svog automobila s plastičnom trakom oko vrata. Da nešto nije u redu, supruga je posumnjala nakon što joj nije odgovorio na uzastopne pozive
Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje
OPREZ!

Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje

Preko SMS poruka širi se lažna obavijest o nemogućnosti dostave paketa zbog nepotpunih informacija