Obavijesti

News

Komentari 94

Petrovanje: ‘Ne razgovaram s Crkvom o sastavu koalicije’

Petrovanje: ‘Ne razgovaram s Crkvom o sastavu koalicije’
2

Čelnik Mosta progovorio: U ekskluzivnom intervjuu za Express Božo Petrov otkriva koga planira za premijera, što misli o Karamarku i Milanoviću te ima li uzore

VIDEO

Božo Petrov nikako ne želi nove izbore. Tvrdi da Hrvatska za to nema vremena, a komentari o tome da Most čitavu stvar predugo razvlači prilično ga uzrujava.

- Neki će reći da provociramo nove izbore postavljajući razne uvjete. Neka građani sagledaju sve što se dosad odradilo u tri tjedna. Prvi put u 20 godina javno su usuglašene promjene koje se trebaju napraviti u sljedeće četiri godine u svim velikim strankama. Konačno postoji drugačija politička retorika. Nestale su ideološke teme i razgovara se o pravoj problematici - rekao je Petrov novinarki Expressa Tei Kvarantan.

Petrov se u intervjuu obrušio na dosadašnju političku elitu i vratio im za optužbe da je mostovcima najvažnije stranačko kadroviranje. Petrov tvrdi suprotno jer “njima je prihvatljivo da prvo podijele fotelje, a plan za sljedeće četiri godine im je nebitan”.

U novom broju Expressa pročitajte na koga je točno Petrov mislio kad je rekao da ne može više gledati “one koji dok država nestaje misle samo kako će sebe osigurati”.

Božu Petrova napadaju simultano sa svih strana - Milanović tijekom sastanka s njim koluta očima, Karamarko gleda u prazno, HNS-ovci su se na njega javno obrušili, a bivši stranački kolega Stipe Petrina optužuje ga da je lažljivac. U razgovoru za Express on im vraća bez dlake na jeziku.

- Od nas se traži da se opredijelimo za političku stranku, a mi tražimo neka se oni opredijele za stabilno građenje budućnosti građana ili da i dalje vode politiku koja nas je sve upropastila - kaže Božo Petrov.

Prvi put je otkrio koliki utjecaj na njega ima Crkva i Martin Vidović, apostolski nuncij u Vatikanu. Dosad, tvrdi, nije bio pod utjecajem drugih, a tako namjerava i dalje.

S Crkvom se ne konzultira oko sastavljanja koalicije, a u Mostu je jasno definirano što je čija uloga, ističe Petrov koji objašnjava i zašto smatra da ni Tomislav Karamarko ni Zoran Milanović ne smiju biti šefovi države. U svojim je stavovima čvrst i tvrd, a novinarki Expressa povjerio je da su za to krivi njegovi roditelji.

Što su mu to rekli otac i majka zbog čega danas nije na prodaju pročitajte u novom broju magazina Express.

EXPRESS


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

VIDEO Radić: 'DP ne može biti u većini gdje je SDSS i Možemo!. Ne bojimo se novih izbora'
TKO JE BLIŽI VEĆINI?

VIDEO Radić: 'DP ne može biti u većini gdje je SDSS i Možemo!. Ne bojimo se novih izbora'

Peđa Grbin je rekao kako je na Domovinskom pokretu odluka što i kako dalje, a da je na stolu i opcija ponavljanja izbora
VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije