Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
59 komentara

Pevecovih 50 radnika čeka posao jer se Jysk ne želi iseliti

Unatoč rješenjima, Rune Jungberg Pederson, direktor komunikacija Jyska u Danskoj, odgovorio nam je da oni imaju važeći ugovor s bivšim vlasnikom. U njemu stoji da možemo ostati do kraja travnja, tvrdi

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Trgovački lanac Pevec kupio je prošlog ljeta bivši trgovački centar Merkura u Čakovcu, ali u njega ne mogu ući zbog danskog trgovca namještajem.

U Pevecu kažu da su već zaposlili 50 ljudi koji ne mogu početi raditi jer se Jysk odbija iseliti iako nemaju ugovor. A Pevec ih ne može izbaciti. Čelnik Peveca Jurica Lovrinčević kaže da mu je direktor Jyska otvoreno rekao da će koristiti sve pravne radnje kako bi ostali u prostoru do travnja, kad se sele.

- Čitavo vrijeme plaćamo sve režije koje oni koriste. Oni, uz to, posluju nezakonito i nikome ništa - kaže Lovrinčević.

Rješenje Ureda državne uprave pokazuje da su poništili rješenje o minimalnim tehničkim uvjetima za rad Jyska. Ukinuti su jer nisu dostavili valjan ugovor o zakupu. Navode da je prijašnji ugovor istekao krajem 2014. i da drugog nema.

Unatoč tim rješenjima, Rune Jungberg Pederson, direktor komunikacija Jyska u Danskoj, odgovorio nam je da oni imaju važeći ugovor s bivšim vlasnikom. “U njemu stoji da možemo ostati do kraja travnja, ali ćemo se iseliti ranije. Mi smo odgovorna tvrtka i važno nam je da je sve u skladu s hrvatskim zakonima”, odgovorio nam je Pedersen.

Spor će, vjerojatno, završiti na sudu.     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message