Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pijani Poljak nasukao jedrilicu na hrid: 'Nije mogao govoriti'

Nikakvu komunikaciju s njim nismo mogli uspostaviti. Srećom je sinoć more bilo mirno pa smo ga nekako uspjeli prebaciti na naš brod, ispričao je kapetan Ante Mijalić

nestali
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
3 komentara

Posada Lučke ispostave Rogoznica sinoć je spasila Poljaka (48) koji se sa 2,65 promila alkohola sportskom jedrilicom nasukao se na rt Planka.

- Središnjica u Rijeci prenijela nam je dojavu građana da se kod rta Planke mala jedrilica dužine četiri metra s jednim članom posade, koji je u komatoznom stanju, nasukala se na hrid. Naša posada ubrzo je pronašla nasukanu sportsko plovilo tipa laser i u njoj 48-godišnjeg poljskog državljanina koji je bio toliko pijan da nije mogao ni govoriti. Nikakvu komunikaciju s njim nismo mogli uspostaviti. Srećom je sinoć more bilo mirno pa smo ga nekako uspjeli prebaciti na naš brod, ispričao je kapetan Lučke ispostave Rogoznica Ante Mijalić za Šibenski portal.

Uz to napomenuo je kako do sad nije imao prilike u svom radu vidjeti toliko pijanog nautičara, doslovno u komatoznom stanju, kojemu je naknadno izmjereno čak 2,65 promila alkohola u organizmu. 

Ekipa hitne pomoći dočekala je Poljska na obali, a nakon pregleda utvrdili su da nije za hospitalizaciju. Njemu će danas nakon otriježnjenja biti suđeno za niz prekršaja jer uz plovidbu u alkoholiziranom stanju nije imao niti vinjetu, pa niti plaćenu naknadu za sigurnost plovidbe u ovoj godini. Kad sazna sve prekršaje i kaznu teško da će ikad više jedriti, rekao je kapetan Mijalić.

Možda vas zanima i ovo:
Message