Obavijesti

News

Komentari 52

Pink Pantheri ukrali satove od pet milijuna kuna u Beogradu

Pink Pantheri ukrali satove od pet milijuna kuna u Beogradu
7

'Spektakl' u centru grada: Članovi zloglasne pljačkaške bande Pink Panthers džipom iščupali vrata trgovine i za 199 sekundi ukrali oko 80 skupih satova

VIDEO

Odjeveni u odore djelatnika Čistoće, nekoliko su minuta promatrali skupu trgovinu satovima Identiko i onda krenuli u munjevitu akciju. Savršeno uigrani lopovi svjetski zloglasne bande Pink Panthers za samo 199 sekundi iz strogog centra Beograda usred noći na ponedjeljak ukrali su skupocjene satove vrijedne gotovo pet milijuna kuna. Zaštitna vrata trgovine privezali su za džip, iščupali ih i brzinom svjetlosti potpuno opustošili izloge i police ukravši osamdesetak satova.

- Nisu otvarali sve ormariće i izloge nego samo određene. Očito su točno znali gdje stoje najskuplji satovi. Gotovo je sigurno da je to bila jedna od ekipa Pink Panthersa - rekao je neimenovani izvor za srpski Press.

Nevjerojatno je da nitko od stanara ili prolaznika nije ništa primijetio iako se pljačka odvijala na Knez Mihajlovoj ulici, jednoj od najprometnijih u srpskoj metropoli. Drski lopovi su vjerojatno nekoliko puta kao kupci dolazili u trgovinu i prikupljali informacije. Od položaja izloga, sigurnosnih kamera itd. Nakon što su provalili u trgovinu, znali su točno gdje što stoji i sve je trajalo vrlo kratko.

Izrazito uspješna srpska banda, čije pothvate su i kriminalisti često nazivali umjetničkima, odgovorna je za stotine spektakularnih pljački diljem svijeta u kojima su ukrali dobara vrijednih više od tri milijarde kuna. Krali su nakit, dijamante i satove od Japana do Sjedinjenih Američkih Država, a jedna od najluđih pljački izvedena je 2008. u Dubaiju. Orobili su draguljarnicu dovezavši se pred trgovinu crnim limuzinama.

Interpol je dosad uhitio nekoliko ljudi povezanih s “pothvatima” Panthersa, čiji su članovi većinom Srbi i Crnogorci. Norveška je policija u stanovima članova pronašla ukupno 500 kilograma zlata i milijunske iznose. Uhićeni su bili osuđeni na višegodišnje kazne, koje su im poslije smanjene.

Početkom stoljeća uhitili su i 35-godišnjeg Dragana Mikića, navodnog vođu pljačkaške bande.

No glavni mozak Panthersa je u bijegu od 2005. godine kad je, također filmski, pomoću ljestava pobjegao iz francuskog zatvora dok su ostali zatvorenici pucali po stražarima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.