Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Piroman hara? U dva susjedna sela u noći izbila četiri požara

Očevid je započeo u petak ujutro, a vatrogasci JVP Čakovca i sva okolna vatrogasna društva imala su pune ruke posla. Vlasnici kažu da je šteta vrlo velika

Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
50 komentara

Oko tri sata probudio nas je susjed uz buku da nam gori spremište sijena i slame. Kad smo istrčali van već je bilo sve u plamenu. Na sreću to je stotinjak metara od farme gdje hranimo 40 komada krava i junica. Prizor je bio zastrašujući. Još smo gasili naš požar, a već je buknuo na susjedovom dvorištu. Gorjela je garaža i štagalj. No to nije bilo sve, kilometar zračne linije vidio se gusti dim. Rekli su da su i u susjednom Štefancu izbila dva požara. Nismo mogli vjerovati. Ljudi su se komešali, cisterne, voda je prštala na sve strane, vatra je bila sve jača, ispričao je Ivica Tkalčec (28) iz Ivanovca, vlasnik spremišta koje je prvo buknulo.

Očevid je započeo u petak ujutro, a vatrogasci JVP Čakovca i sva okolna vatrogasna društva imala su pune ruke posla. 

- Samo na prvom izgorjelom zgarištu šteta je milijunska - rekao nam je vlasnik, a slično je i na susjednim zgarištima, dva štaglja, poljskom spremištu sijena i garaži. Tijekom prijepodneva u petak još nisu utvrđene sve činjenice, ali neslužbeno smo saznali da je piroman ponovo na djelu. Naime, nedavno je u okolnim mjestima izbilo nekoliko požara, ali je muškarac za kojeg se sumnjalo da je požare podmetnuo pušten da se brani sa slobode. Više detalja bit će poznato tijekom dana.

Možda vas zanima i ovo:
Message