Obavijesti

News

Komentari 21

Pismo prvašića umjesto kod Djeda Mraza završilo u rukama poštara: 'Ispunio nam je želje'

Pismo prvašića umjesto kod Djeda Mraza završilo u rukama poštara: 'Ispunio nam je želje'
4

Običaj je da iz sandučića izvadim poštu. No, ugledao sam papir koji nije bio u koverti. Kad tamo, dječije želje. Zatražili su autić na baterije. Jednostavan i skroman poklon. Nisam to mogao ignorirati, kaže

VIDEO

Zahvaljujući poštaru iz Tuzle, dječaci Dženan i Kenan dobili su igračku koju su zaželjeli u pismu poslanom Djedu Mrazu.

- Dragi Djede Mraze, bio cam dobar i slušao sam mamu i tatu - ovako počinje pismo, sa sitnim greškama prvašića, sedmogodišnjeg Dženana i njegovog trogodišnjeg brata Kenana sa sjeveroistoka BiH.

U nastavku obraćanja Djedu Mrazu, dvojica mališana mole da im donese autić na daljinski upravljač.

Pismo su dječaci napisali uoči proteklih božićnih i novogodišnjih praznika. Potom su ga ubacili u poštanski sandučić i poslali u „daleku finsku Laponiju“, domovinu Djeda Mraza.

No, umjesto u rukama bradatog djeda u crvenom odijelu, pismo je prije nekoliko dana završilo kod tuzlanskog poštara Ismeta Jašarevića.

Jašarević je pismo pronašao provjeravajući poštanski sandučić u tuzlanskom naselju Sjenjak.

- Običaj je da iz sandučića izvadim poštu. No, ugledao sam papir koji nije bio u kuverti. Kad tamo, dječje želje. Zatražili su autić na baterije. Jednostavan i skroman poklon. Nisam to mogao ignorirati. Tko ima srce, ne može to baciti -  ispričao je Jašarević za Radio Slobodna Evropa.

Tragajući za dječacima, tuzlanski poštar objavio je pismo na društvenim mrežama.

Njegova objava ubrzo se proširila, pa je u konačnici uspio pronaći roditelje dvojice mališana.

Djed Mraz poslao poklone sa zakašnjenjem

- Ta moja objava se dijelila. Ljudima je bilo zanimljivo, jer se tako nešto rijetko dešava. Uložili su doista mnogo truda i mašte i bilo bi šteta da im se želja ne ostvari i da im ne izmamim osmijeh na lica - kaže Jašarević.

Iako sa zakašnjenjem, tuzlanski dječaci su zahvaljujući poštaru u konačnici dobili željeni poklon od Djeda Mraza. Jašarević ih je posjetio u njihovom domu kako bi im prenio njegovu poruku.

- Kako bih im rekao da sam uručio Djeda Mrazu njihovo pismo, te da se on jako obradovao i poslao poklon koji su tražili - ističe Jašarević.

Pronalazak pisma i njegovo dijeljenje na društvenim mrežama oduševilo je i dječakove roditelje.

Otac Eldin Karić kaže da su se mališani pripremali na dolazak "čika poštara" koji je pronašao njihovo izgubljeno pismo Djedu Mrazu.

Kako ističe Karić, zahvaljujući emotivnoj poštarevoj objavi na društvenim mrežama njegova obitelj dobila je nezaboravnu doživotnu uspomenu.

- Pisali smo pismo još prije Božića. Malac koji ide u prvi razred, naravno, uz našu pomoć. Trajalo je to sve. Danima smo crtali, a čak smo imali i kamin od kartona da Djed Mraz može da se spusti i donese poklone. Rekli smo im da je Djed Mraz izgubio pismo, pa da ga je čika poštar pronašao. I mi smo iznenađeni zbog svega.  - istaknuo je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke