Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
27 komentara

Pitanje za lovce na talente: Tko bi zaposlio ove bivše ministre?

Nakon politike, Gerhard Schröeder postao je menadžer, a Bill Clinton bere milijune. Imaju li i naši Slavko Linić, Rajko Ostojić i Željko Jovanović isti potencijal?

Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27 komentara

Ajmo, navalite - Ostojić, Jovanović, Linić su na tržištu. Sumanuta licitacija privatnih kompanija za prvorazredni menadžerski kadar može započeti. Na raspolaganju su.

I naravno, prati ih cijenjena preporuka - ravno s vrha: rad u bankrotiranoj tvrtki zvanoj Milanovićeva vlada. No tko bi bivše ministre doista zaposlio?

- Sigurno neće stupati s vojskom od 350.000 nezaposlenih. Ima, za njih mjesta, ne brinemo se - govore naši sugovornici, mozgovi uspješnih tvrtki. Ipak, pravi lovci na glave, najbolji hrvatski “headhunteri”, istančana njuha, koji silovit potencijal uočavaju već na prvi pogled, složni su - Ništa od menadžerskih dužnosti! I ovo im je bilo previše! Najviše cijene bivšeg ministra financija, Slavka Linića.

- Izniman je stručnjak, ima odličnu kombinatoriku, znanje o financijama, iskustvo i radne sposobnosti, navike. Pravi je pit bull terijer kojeg, ako u ime tvrtke pošaljete konkurenciji, možete biti sigurni da će kući donijeti kost. Problem je njegov karakter, nagla narav. Siguran sam, govori nam menadžer ugledne tvrtke, da “neće dugo biti bez posla unatoč silnim aferama koje mu se stavljaju na teret. Mana su mu godine, ali negdje će se sigurno utaboriti još nekoliko godina. Prevelik je radoholičar da bi sjedio kod kuće, smatraju stručnjaci. Naime, velika prednost otpisanih ministara je da su tijekom godina iskustva, stekli izniman socijalni kapital: važne prijatelje, uskakali, potpomagali, večerali, pijuckali vino... sada je vrijeme da im se to vrati.

Unatoč svemu kontroverznom, prema izjavama menadžera i poslovnih ljudi s kojima smo razgovarali, Linića bi svatko od njih uzeo u svoju tvrtku

>>>Više pročitajte u Expressu

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message