Obavijesti

News

Komentari 1

Plaćenim oglasom obitelj Zečević prijeti novinaru?

Plaćenim oglasom obitelj Zečević prijeti novinaru?
1

Plaćeni oglas objavljen je u Večernjem listu na stranicama osmrtnica što je oblika komunikacije među članovima kriminalnih organizacija

VIDEO

Nakon što je u HTV-ovoj emisiji "Otvoreno" novinar Jutarnjeg list Dušan Miljuš govorio o potrebi da se utvrdi porijeklo imovine pokojnog Davora Zečevića, osuđenog trgovca drogom kojega je nepoznati ubojica likvidirao u subotu u Zagrebu u Večernjem listu osvanuo je plaćeni oglas obitelji Zečević. U oglasu se navodi da Miljuš svojim obmanama hrvatske javnosti ponižava institucije Republike Hrvatske, te da je presudno da struka odradi svoj posao.
U oglasu Zečevićeva sestra, Nataša Zečević, u ime cijele njegove obitelji, piše kako je nužno da se u duhu hrvatskih zakona istraži ukupna imovina Davora Zečevića, te da je da institucije Republike Hrvatske - porezni sustav, policija, tajne službe odnosno USKOK, istraže i javno se očituju o stanju Davorove, ali i cjelokupne imovine obitelji Zečević na teritoriju Hrvatske i Crne Gore. Obitelj je ovlaštenim osoba na maksimalnom raspolaganju, kaže se u oglasu.
"Davorov život je završen. Ubijen je", piše na kraju plaćenog oglasa Nataše Zečević, koja dodaje kako će njezin brat biti pokopan te kako smatra da je obveza javnosti da ga ostave da počiva u miru.
Jutarnji list u sutrašnjem broju oštro osuđuje ovakav oblik prijetnji i kažu da Uredništvo u potpunosti stoji iza svog novinara i njegovih članaka o rganiziranom kriminalu u Zagrebu. Također, optužbe iz oglasa smatraju besmislicom, dok samu intonaciju oglasa i objavljivanje na stranici osmrtnica, vide kao fizičku prijetnju novinaru Miljušu. To nije , kažu u Jutarnjem, prvi put da se takvim oblikom komunikacije nekome prijeti.
HND je izrazilo ozbiljnu zabrinutost zbog objavljenog oglasa, te su kažu o svemu obavijestili policiju i Međunarodnu federaciju novinara.
Objavu oglasa obitelji Zečević osudila je i udruga Partnerstvo za društveni razvoj koja podsjeća da je objava plaćenih oglasa s imenom i prezimenom živih osoba među osmrtnicama, tzv. čitulje, bio način zastrašivanja i demonstracija moći beogradskog i crnogorskog podzemlja. U toj udruzi posebno zamjeraju Večernjem listu jer je oglas s imenom kolege novinara svrstao među osmrtnice te tako, po njihovoj ocjeni, prekršio profesionalne, etičke i zakonske kriterije.
- Nije ugodna situacija, no nisam zatražio nikakvu zaštitu - izjavio je Hini Miljuš, koji je također iznenađen što je oglas osvanuo među osmrtnicama, ali je dodao kako je očito da je riječ o nekakvoj poruci, te da očekuje da će oni koji su platili oglas objasniti o čemu je riječ.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...
VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.