Obavijesti

News

Komentari 0

'Plakate crtam 62 godine. Nema moderne tehnologije, sve crtam rukom i zatrpan sam poslom...'

'Plakate crtam 62 godine. Nema moderne tehnologije, sve crtam rukom i zatrpan sam poslom...'

NOVI EXPRESS Priče o dobrim ljudima u teškim vremenima, koji pomažu drugima i bave se dobrotvornim radom ili rijetkim, gotovo izumrlim zanatom za simboličan iznos, čitajte u novom broju Expressa

VIDEO

Angelo Crisafulli godinama rukom ispisuje plakate za najave kulturnih i drugih događanja u gradu. On je gotovo zaštitni znak Rovinja.

Express:: Koliko dugo ovo radite?

Od 1960. Dakle, pune 62 godine. Počeo sam kao gimnazijski učenik, u vrijeme ljetnih praznika. Pomagao sam ocu koji je radio u kazalištu. Trebalo je obavijestiti ljude što se događa u gradu, pa je ispisivanje rukom bilo jedini način.

Express: Zašto ovo radite?

Ljubav je ostala i tako traje više od šest desetljeća, a u ova teška vremena to mi pomaže da lakše živim jer imam malu mirovinu. I dalje postoje oni koji vole najaviti događanje baš na ovakav način, pa naruče plakat i plate mi naknadu. Tako si, iako sam penzioner, mogu priuštiti da sjednem i popijem kavu ili biru.

Rovinj: Angelo Crisafulli u svojoj radionici

Express: Razumiju li drugi vaše motive?

Sva dosadašnja iskustva pokazala su da razumiju i da im se sviđa. Ja nemam konkurenciju, jedini sam u Rovinju koji ovo radi. Ne znam radi li netko plakate na ovakav način i u drugim gradovima, ali ovdje sam sigurno jedini.

Express: Što vam je najveće zadovoljstvo u ovom što radite?

To je teško pitanje, iako bi najjednostavniji odgovor bio da ja to jednostavno volim. I kao što sam već rekao, pomaže mi jer imam malu mirovinu. Drago mi je kad netko u današnje vrijeme ne želi izrađivati plakate uz pomoć modernih tehnologija i angažira mene. Imam točno određene lokacije u centru grada na koje postavljam plakate. Nekad je narudžba za samo jedno događanje, a nekad ih bude i više, pa mi se poveća i opseg posla.

Express: Što vam je najveća frustracija u ovome što radite?

E to je dobro pitanje. Jer ima perioda kad prođe i mjesec ili više dana da nitko od mene ne naruči niti jedan plakat, a onda dođu periodi, kao ovaj sad u predbožićno vrijeme, kad svi hoće nešto i zatrpan sam poslom, obilaskom lokacija, postavljanjem plakata. Žena mi je kao tajnica, svaki plakat prekontrolira i upozori me treba li nešto ispraviti na njemu prije nego što dođe na javno mjesto.

Express: Mislite li da mijenjate svoju okolinu nabolje?

Ma ne mogu to sam ocijeniti. Do sada su me uvijek ljudi hvalili, a plakati posebno oduševe strance, koji se isprva začude kad vide nešto rukom pisano, a onda ih to doslovno zadivi. Da, mislim da na ovakav način vjerojatno približavam kulturu ljudima jer rukom pisani plakati mnogo više upadaju u oči i privlače pažnju. Ne bojim se tehnologije, uvijek će biti onih koji će više cijeniti ovo što ja radim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa