Obavijesti

News

Komentari 24

Platili ste račun dvaput? Neki će vam iznos vratiti u gotovini

Platili ste račun dvaput? Neki će vam iznos vratiti u gotovini
1

NEĆE PROPASTI Većina će korisniku uplatiti višak na račun, HEP novac šalje i poštom, 
a Vodovod Osijek nudi i isplatu na blagajni

VIDEO

Platila sam račun internetskim bankarstvom i ostavila ga na stolu. Nisam rekla suprugu, pa ga je on uzeo i platio u Fini. Mogu li tražiti povrat, pita čitateljica.

Može, odgovorili su u komunalnim tvrtkama najvećih hrvatskih gradova te u HEP-u. U Vodovodu Osijek korisnik koji preplati račun ili ga plati dvaput može dobiti i gotovinu. Povrat novca treba zatražiti na blagajni tvrtke.

- Može ga zatražiti i elektroničkom poštom, pa ne mora dolaziti, a novac će dobiti na račun - kažu u Vodovodu Osijek. Ako ne zatraži novac, umanjit će mu sljedeći račun i objasniti zašto je manji.

Vodovod Split će viškom uplaćenog novca prvo podmiriti dugovanja. Ako ih nema, a korisnik nije zatražio povrat, preplatu će iskoristiti za plaćanje sljedećih računa. Tko želi novac, mora napisati zahtjev, priložiti kopiju uplate i sjest će mu na račun.

- Preplata se još ne vidi na računu - kažu u Vodovodu Split.

I u Vodovodu Rijeka korisnik može tražiti da mu uplate preplaćeni novac na račun ili njime plaćati sljedeće račune. No na budućim uplatnicama iznos također neće biti umanjen. Ne prikazuju ga ni u Zagrebačkom holdingu.

- S obzirom na to da jedinstvena uplatnica obuhvaća zbirni iznos različitih naknada primateljima, od kojih su neki izvan sustava Grada Zagreba i Holdinga, postojeći sustav ne iskazuje preplatu automatizirano, no u tijeku je digitalizacija, koja će to omogućiti - rekli su u Holdingu. Ako im korisnik ne duguje, može preplaćeni novac dobiti na račun.

I u tvrtki Gradska plinara Zagreb - Opskrba rekli su da korisnik može dobiti povrat novca na bankovni račun, a preplatu će vidjeti na sljedećem kvartalnom obračunu.

Korisnicima HEP Elektre sa šestomjesečnim obračunom za preplaćeni iznos će smanjiti buduće akontacijske rate, a oni s mjesečnim obračunom dobit će normalnu uplatnicu i sami će morati umanjiti iznos. Tko želi povrat mora ispuniti obrazac i poslati ga običnom ili elektroničkom poštom. Dobit će novac na račun ili poštanskom uputnicom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.