News

Komentari 27

Plenki na turneji četiri kafića

Plenki na turneji četiri kafića

Čelnik HDZ-a Andrej Plenković obišao je čak četiri destinacije. Prvo je otišao u Požegu gdje je otvorio studentski dom, a potom je posjetio još Viroviticu, Vukovar i Slavonski Brod

Požega je u četvrtak bila prva destinacija obilaska Slavonije, Andreja Plenkovića i drugih s liste HDZ za predstojeće izbore. Prije nego se sastao sa stranačkim prijateljima i simpatizerima HDZ-a u središtu grada nazočio je otvorenju studentskoga doma Dr. Franjo Tuđman u Požegi.

- Drago mi je što sam danas u Požegi i upućujem svima čestitke na novoizgrađenom studentskom domu za smještaj 110 studenata. Prvenstveno za one čije su obitelji slabijeg imovnog stanja. Ovo je projekt u mandatu ove Vlade koji je vrijedan 32 milijuna kuna – rekao je Andrej Plenković, a potom je iznio nekoliko podataka o tome što je je do sada uloženo u Slavoniju ni Baranju, naglašavajući da ni u jednom trenutku mirovine i socijalna davanja nisu došla u pitanje.

Mada je bilo zamišljeno da se nakon svečanog otvaranja Plenković u pratnji kandidata s izborne liste HDZ-a sastane na kavi s građanima od toga se zbog novonastale situacije s korona virusom odustalo. Andrej Plenković je ipak u središtu Požege popio kavu u društvu stranačkih čelnika Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije i kandidata HDZ-a u V. Izbornoj jedinici.

Bio i u Vinkovcima

Uvodnu riječ imao bivši gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić koji se zahvalio premijeru Plenkoviću što je došao u Vinkovce i prije ovoga skupa sudjelovao u otvorenju novog Centra za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima. Između ostalih, govorili su i ministar financija Republike Hrvatske Zdravko Marić te ministar državne imovine Mario Banožić te istaknuli određene uspjehe koje je HDZ ostvario na području Vukovarsko-srijemske županije te još jednom spomenuli značaj otvaranja Centra za hitnu medicinu u Vukovaru koji je bio među najviše razorenima u zemlji.

Na posljetku, riječ je dobio i premijer Andrej Plenković, a pozornost Vinkovčana zadobio je i njegov pomalo promukao glas. Usmjerio je pozornost na važnost toga da im se na prva tri mjesta pete izborne jedinice nalaze ministri Republike Hrvatske iz Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije.

- Ako smo minimalnu plaću digli za 100 eura, onda ćemo je u idućem mandatu dići na 4250 kuna – rekao je Plenković i naglasio kako HDZ nudi sigurna radna mjesta, sigurne plaće i siguran život svojim građanima.

U Vinkovcima se nisu dugo zadržali pa su u Vukovar stigli oko 17:30 sati. U Vukovaru, prije njihovog dolaska u Kavanu Navis, kroz ulicu Josipa Jurja Strossmayera u kojoj se nalazi taj kafić, odjekivala je pjesma njihovog političkog protivnika Miroslava Škore „Ne dirajte mi ravnicu“, no ubrzo su ju zamijenile druge domoljubne pjesme.

Kada su premijer i kandidati stigli u Vukovar, prije govora su se sa građanima i kolegama pozdravljali, grlili i rukovali, a dočekali su ih ponovno glasni pozdravi i uzvici građana Vukovara.

Pozdrave gostima poručio je Nikola Mažar te naveo kako su svi dobrodošli u gradu Vukovaru. Ministar Marić je zatim govorio o financijskom uspjehu i podizanju plaće građanima za 1000 kuna.

- Projekt Slavonija, Baranja, Srijem nastaviti će se neupitno – obećao je ministar Marić nastavak projekta pokrenutog kako bi se osiguralo 2,5 milijardi eura iz EU fondova isključivo za projekte na području pet slavonskih županija.

Ponovio je i kako je njihova lista uvjerljivo najjača lista na trenutnim izborima te zajamčio građanima veće plaće i mirovine te niže poreze i tako pokrenuo još jedan niz glasnik uzvika i pljesak građana.

Andrej Plenković, koji nije skidao osmjeh s lica, potvrdio je riječi ministra Marića o zalaganju za Slavoniju, Baranju i Srijem. Rekao je i kako im je Vukovar dao najveću potporu na dosadašnjim izborima. Govorio je i o tome kako je HDZ popravio posljedice loše prakse SDP-a.

Nakon govora, još jednom su pozdravili svoje kolege i građane te s njima sjeli popiti kavu u sasvim punom kafiću.

Posjet završio u Slavonskom Brodu

- Večeras sam zaista zadovoljan da su uz mene kandidatkinje i kandidati naše liste u V. izbornoj jedinici, mislim da smo složili sjajnu ekipu koju predvode tri ministra, mladi i dokazani ljudi. Mislim da HDZ ovdje daleko ima najbolju listu. Ovo je jedna od naših najjačih izbornih jedinica, ja sam uvjeren da će upravo ova lista još jednom donijeti novih osam mandata u Hrvatskom saboru. Za to nam je potrebna vaša potpora, vaše povjerenje. Mislim da smo u protekle četiri godine zaista predano radili na ispunjavanju našeg programa, na trudu da Hrvatska bude uspješnija zemlja - zaključio je Plenković u Slavonskom Brodu.

Najčitaniji članci