Obavijesti

News

Komentari 8

Plenki: Zadovoljan sam dosad ugovorenim sredstvima iz EU

Plenki: Zadovoljan sam dosad ugovorenim sredstvima iz EU
1

Ustvrdio je da postupno, ne samo kroz najvidljiviji projekt ove financijske perspektive - Pelješki most - koji će, kako je rekao, biti trajan spomenik prvih godina članstva, idu i ostali projekti

VIDEO

Premijer Andrej Plenković u petak je u Šibeniku izrazio zadovoljstvo činjenicom da je dosad ugovoreno 53 posto sredstava iz aktualne EU financijske omotnice, koja iznosi 10,7 milijardi eura. 

Premijer Andrej Plenković je na konferenciji Dani regionalnog razvoja i EU fondova. U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, novinarima izjavio da se nakon pete godišnjice hrvatskog članstva u EU mogu rezimirati prva iskustva.

Izrazio je zadovoljstvo da je u dvije godine mandata njegove Vlade, od listopada 2016. kada je zatečeno 9 posto ugovorenih sredstava, trenutno ugovoreno 53 posto iz aktualne financijske omotnice, vrijedne 10,7 milijardi eura.

Istaknuo je da je velik dio tih sredstava namijenjen Slavoniji, pri čemu je dosad ugovoreno 7,9 milijardi kuna.

Za regionalni razvoj 700 milijuna kuna

Ustvrdio je da postupno, ne samo kroz najvidljiviji projekt ove financijske perspektive - Pelješki most - koji će, kako je rekao, biti trajan spomenik prvih godina članstva, idu i ostali projekti - radi se na smanjivanju nejednakosti i ubrzanom razvoju svih hrvatskih županija i regija, kako bi dostigle one unutar EU koje su razvijenije.

Napomenuo je pritom da je paket zakona koji se odnosi na regionalnu politiku upravo između prvog i drugog saborskog čitanja, a podsjetio je da je u mandatu ove Vlade za regionalni razvoj izdvojeno 700 milijuna kuna. Također, naveo je i donošenje zakona o potpomognutim područjima i onaj o stambenom zbrinjavanju na tim područjima, zatim zakon o otocima, a najavio je da će uskoro ići i zakon o gradu Vukovaru.

- Mislim da partnerstvo, povjerenje i dobro poznavanje prioriteta svih dijelova Hrvatske krasi odnos intenzivne suradnje između naše Vlade, naših župana, gradonačelnika, načelnika i svih ostalih dionika korištenja europskih fondova - poručio je Plenković u izjavi novinarima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca