Obavijesti

News

Komentari 34

Plenković bez komentara na Milanovićevu čestitku: 'Želim svima da Božić provedu u miru'

Plenković bez komentara na Milanovićevu čestitku: 'Želim svima da Božić provedu u miru'

Predsjednik Republike Zoran Milanović u jučerašnjoj je božičnoj čestitki građanima iskoristio priliku za oplesti po Vladi. Premijer Plenković se nakon božićne mise nije htio osvrtati na to. Bit će dana, rekao je kratko

VIDEO

Želim svima sretan i blagoslovljen Božić, da ga provedu u radosti, veselju, miru, u krugu obitelji, da pokažemo solidarnost i razumijevanje, pomoć svima kojima je potrebna. Čuli smo lijepu propovijed zagrebačkog nadbiskupa, koja je  zaista potakla sve nas na promišljanje i introspekciju stvarnog značenja Božića u današnjem suvremenom svijetu kada smo nerijetko i površni i sebični, zato su ove njegove riječi itekako vrijedne za sve vjernike, ali i sve građane da malo promislimo o načinu i smislu života te kako djelujemo i privatno i javno u društvu. Stoga s tim mislima želim svima da provedu ovaj Božić u sreći, miru i veselju, kazao je premijer Andrej Plenković nakon božićne mise koju je predvodio nadbiskup Dražen Kutleša, a koju je završio, neuobičajeno, himnom Lijepa naša domovino.

O Milanoviću: Bit će dana za komentare

Nije htio komentirati čestitku predsjednika Republike Zorana Milanovića u kojoj je opleo po Vladi. 

- Bit će dana za komentare, danas nije taj dan - rekao je.

Na preformulirano pitanje brine li dovoljno Vlada za životni standard građana, premijer je poručio da brine. 

- Naravno da brine. Mi smo sve ovo vrijeme u ovih sedam godina, a bilo je vrijeme isprepletenih kriza koje su imale svoju gospodarsku dimenziju, socijalnu, energetsku, zdravstvenu, sigurnosnu dimenziju, nema kojeg aspekta nije bilo, a naš temeljni cilj kao Vlade bio je da zadržimo društvenu koheziju. A to je da kroz tu isprepletenu i dinamičnu kriznu fazu prođemo skupa i ostanemo na nogama, da unatoč tim krizama ostvarujemo strateške ciljeve i da dižemo i gospodarski i socijalni standard građana. Po meni brojevi sami govore za sebe i po meni smo u tome uspjeli. Uvijek se može više i bolje, ali u datim okolnostima mislim da je ovo sve skupa bilo vrlo solidno - poručio je. 

Jandroković: Milanovićeva čestitka je 'neki novi standard'
Jandroković: Milanovićeva čestitka je 'neki novi standard'

Novinari su ga pitali, opet formulirajući pitanje bez Milanovića u njemu, je li Vlada dovoljno osjetljiva na borbu protiv korupcije i zlouporabu javnog novca. 

- Mislim da nikada nije bilo više borbe protiv korupcije nego što je to pokazano u našem mandatu. Pokazano je da nema nikoga tko je izuzet od progona pravosudnih tijela, prema tome, borbe protiv korupcije ima samo ako ima slučajeva. Ovo je dokaz da se borimo protiv korupcije, sve što smo radili u našem mandatu, mislim da to itekako potvrđuje. Puno više nego u nečijim drugim mandatima - naglasio je.

Na današnji dan nije htio komentirati ni provedenu anketu objavljenu u Dnevniku Nove TV prema kojoj od svih kandidata za premijera uvjerljivo vodi iako prema njoj ima nešto manju podršku kao pojedinac od HDZ-a. Iza njega je odmah Ivan Penava.

- Nisam vidio, bio sam sa sinom na dječjoj polnoćki pa nisam gledao. Ne znam o čemu govorite, nisam se bavio s tim - kazao je kratko.

O Beogradu: Treba jačati demokraciju i institucije

Radman o poruci Milanovića: Mislim da je to ljubomora i zavist koju ne može kontrolirati
Radman o poruci Milanovića: Mislim da je to ljubomora i zavist koju ne može kontrolirati

Upitan za događanja u Srbiji i nerede, Plenković je poručio kako nijedno nasilje nije dobro.

- Treba jačati demokraciju i institucije, poštovanje istih načela - rekao je.

O planovima za iduću, superizbornu godinu, premijer Plenković je istaknuo kako će o tome dogodine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...