Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
122 komentara

Plenković: Ja određujem tko će ići sa mnom na koje putovanje

Premijer Andrej Plenković ponovio je kako je u Finsku pozvan na bilateralni susret s finskim premijerom. Kada je riječ o kongresu EPP-a i tamo je, kaže, sudjelovao kao premijer.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
122 komentara

Nema nikakvoga sukoba interesa, poručio je premijer Andrej Plenković nakon što je Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa najavilo da će preispitati slučaj Helsinki. 

- Vidjet ćemo što će Povjerenstvo pitati Vladu. Ponavljam, dok sam predsjednik Vlade, gdje god jesam, uvijek nastupam u toj funkciji. Tako sam bio pozvan u Finsku na bilateralni susret s finskim premijerom. Što se tiče kongresa EPP-a i tamo sam pozvan i sudjelovao kao i drugi premijeri iz stranaka EPP-a kao premijer. Tamo idem normalno, službenim zrakoplovom. Tko je bio u avionu, ide onaj tko odredi, a određujem ja - poručio je premijer.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Na opasku da njegovo putovanje nije upitno, ali je li bilo u avionu ministara koji možda nisu trebali sudjelovati u bilateralnim sastancima nego su tako bili zbog kongresa pučana, uzvratio je: 

- Tko će odrediti tko treba biti na kojem sastanku? Ja određujem - poručio je. 

Na ponovljeno pitanje znači li to da nije bilo sukoba interesa, nervozno je uzvratio: 

- Kakvog sukoba interesa? Objasnite mi kako vi doživljavate sukob interesa? Dajte, molim vas. Evo baš me interesira. Tko je u kojem sukobu - upitao je premijer. 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Novinari su napomenuli kako prema pojedinim navodima ministar uprave Lovro Kuščević ne predstavlja Hrvatsku na razini međunarodnih odnosa te se postavlja pitanje je li trebao letjeti vladinim avionom: 

- Još jednom ponavlja, ja kao predsjednik Vlade određujem tko, kako i na koje putovanje ide sa mnom - zaključio je Plenković. 

Posjetimo, delegacija HDZ-a išla je s premijerom Andrejom Plenkovićem i predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem koji su imali i sastanke s finskim premijerom i predsjednicom parlamenta. To je bilo opravdanje za službeni zrakoplov kojim su išli i drugi stranački dužnosnici. Ministri koji su putovali s premijerom pravdali su se da su imali bilateralne sastanke. Kako smo ranije objavili porezni obveznici putovanje delegacije vladinom avionom platili su 170.000 kuna, a HDZ bi povratne karte za putovanje morao platiti barem 42.000 kuna .

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message