Obavijesti

News

Komentari 332

Kustić je proglasio pobjedu u Lici: "Idemo u pregovore..."

Kustić je  proglasio pobjedu u Lici: "Idemo u pregovore..."
8

HDZ-ova koalicija, s osvojenih 35,4 posto glasova, pobjednik je nedjeljnih prijevremenih izbora u Lici. Druga po broju osvojenih glasova (20, 4 posto) je NL Darka Milinovića, treći je HSP (17,2 posto)

VIDEO

Zadnje informacije...

23.30 - S tri osvojena mandata u Županijskoj skupštini Ličko-senjske županije zadovoljna je lista Bura promjena, rekao je nositelj te liste Ante Dabo, koji se nada konstruktivnom radu sljedećeg saziva skupštine, a "ne političkim borbama".

"Također se nadam da nikome neće pasti na pamet rušiti ponovno proračun i izazvati nove izbore", poručio je.

Ante Dabo, koji je gradonačelnik Novalje, rekao je da će Bura promjena pokušati utjecati na sve "da se više uvažavamo i da se više 'svađamo argumentima' oko važnih projekata, a manje politički".

23.27 - HDZ-ova koalicija, sa osvojenih 35, 4 posto glasova, pobjednik je nedjeljnih prijevremenih izbora za Skupštinu Ličko-senjske županije, proizlazi iz informacije koju je objavilo Državno izborno povjerenstvo (DIP).

Druga po broju osvojenih glasova (20, 4 posto) je NL Darka Milinovića, treći je HSP (17,2 posto), četvrta NL Ante Dabe ( 9,8 posto), peti SDSS (5,36 posto). Manje od pet posto glasova osvojili su SDP (3,9 posto), Živi zid (3 posto), HSLS/ HNS (2,8 posto) i Bandićeva stranka (1,9 posto).

U novom sazivu Županijske skupštine Ličko senjske županije bit će 13 vijećnika koalicijske liste predvođene HDZ-om, sedam s liste grupe birača Darka Milinovića, šest vijećnika HSP-a, tri s liste čiji je nositelj Ante Dabo, te dva s liste SDSS-a, doznaje Hina u Županijskom izbornom povjerenstvu (ŽIP) u Gospiću.

Predsjednica ŽIP-a Milka Vraneš naglašava pri tom da je riječ o potpunim, ali još uvijek neslužbenim izbornim rezultatima

 Od ukupno 43.217 birača, glasovalo ih je 22.138, odnosno 51,2 posto. Nevažećih je listića bilo 592, odnosno 2,67 posto objavio je DIP, ne navodeći koliko osvojeni postotci donose mandata, odnosno vijećničkih mjesta u skupštini koja ih ima 31.

Na redovnim lokalnim izborima u svibnju 2017.,lista HDZ-a koju je nosio Darko Milinović osvojila je 18 mandata u Skupštini, NL Karla Starčevića sedam,  SDP tri, SDSS dva i jedan mandat HSLS. Na izbore je izašlo gotovo 60 posto birača.

23.14 - Darko Milinović, nositelj liste grupe birača izjavio je u nedjelju navečer kako je očekivao bolji izborni rezultat, no da više od 20 posto glasova predstavlja respektabilan rezultat,  jer su "vodili političku bitku s vrhom države, s vrhom HDZ-a."

Milinović je rekao da je nazvao Marijana Kustića i čestitao HDZ-u na izbornoj pobjedi. 

"Čestitam HDZ-u i koalicijskim partnerima, svima vama na fer utakmici i hrabrosti. Okupio sam ljude koji su se bili spremni usprotiviti najjačoj stranci u državi i u županiji", rekao je Milinović. Kazao je i kako je njegova lista najjača u Gospiću, a da su prevagu pobjedi HDZ-a donijeli rezultati u Senju. 

"Vodili smo političku bitku s vrhom države, s vrhom HDZ-a'" rekao je Milinović.

Upitan o mogućem koaliranju s HDZ-om i drugim opcijama, rekao je da će vijećnici s njegove liste imati jasne uvjete o suradnji, te da je on osobno za nju otvoren, ali kako je na HDZ-u kao izbornom pobjedniku da ponudi suradnju mogućim koalicijskim partnerima.

 Na pitanje hoće li novoj županijskoj skupštini ponuditi isti proračun koji u prosincu nije bio prihvaćen, Milinović je rekao da on kao župan neće moći ponuditi identičan proračun na usvajanje pošto je u međuvremenu propalo nekoliko projekata kandidiranih za EU fondove. Ali je spreman biti "župan u manjinskoj vladi".

 "Spremni smo biti oporba, ako HDZ tako odluči - na njima je", poručio je Darko Milinović.  Dodao je da se nada suradnji i usvajanju novog proračuna.

 Rekao je i kako nije požalio što je svojedobno išao autobusima u Zagreb u središnjicu HDZ-a i time izazvao izbacivanje iz stranke te da bi opet napravio isto.       

 Kad sam  bio na čelu ličkog HDZ-a stranka je osvajala 55-posto glasova, ali i sa 35 posto HDZ je sada izborni pobjednik. Ja sam spreman za suradnju, rekao je Milinović i pritom naglasio da nema namjeru osnovati novu stranku ili se priključivati ikojoj političkoj stranci. 

23.00 - HDZ-ova koalicija pobjednik je nedjeljnih prijevremenih izbora za Skupštinu Ličko-senjske županije, proizlazi iz podataka koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo (DIP) nakon što je obrađeno 113 od 116 biračkih mjesta.

Koalicija HDZ/HSU/HSP AS/HSS/ HBS osvojila je 36,9 posto glasova, nezavisna lista Darka Milinovića 19,8 posto, HSP Karla Starčevića 14, 6 posto, lista Ante Dabe 10, 8 posto, SDSS-a 5, 8 posto glasova.

Manje od pet posto biračkih glasova osvojili su SDP (4,12), Živi Zid (3,17), koalicija HSLS/HNS (2,73), Bandićeva Stranka rada i solidarnosti (1,88) pa neće sudjelovati u raspodjeli 31 mjesta u županijskoj skupštini.

Kako će izgledati skupština, odnosno koliko će vijećnika imati pojedina lista, ne može se pouzdano znati prije nego se obradi svih 116 biračkih mjesta.

Ipak, predsjednik ličkog HDZ-a Marijan Kustić procjenjuje da bi HDZ-u s koalicijskim partnerima moglo pripasti 14 ili 15 mandata.

Na redovnim lokalnim izborima u svibnju 2017.,listi HDZ-a koju je nosio Darko Milinović pripalo je 18 mandata u Skupštini, sedam NL Karla Starčevića, tri SDP-u, dva SDSS-u i jedan mandat HSLS-u. Na izbore je izašlo gotovo 60 posto birača.

Glavni HDZ-ov konkurent, bivši HDZ-ovac, župan Darko Milinović 'priznao' je kako je očekivao bolji izborni rezultat, ali da je osvojenih 20 posto glasova  respektabilan rezultat.  Rekao je i kako je nazvao Kustića i čestitao HDZ-u na izbornoj pobjedi. 

Predsjednik HSP-a Karlo Starčević vrlo je zadovoljan izbornim rezultatom, te je u nedjelju navečer istaknuo kako se ni jedna vlast u Lici neće moći formirati bez HSP-a. 

Očekujući šest, možda i sedam mandata, HSP neće čekati da bude pozvan na bilo kakve koalicijske pregovore nego će sukladno svojem koalicijskom programu ponuditi suradnju svima, izjavio je Starčević novinarima ispred izbornog stožera HSP-a. 

22.23 - U Lici su prebrojali rezultate na 113 biračkih mjesta od njih ukupno 116. Lista HDZ-a je dobila 36,94 posto, lista Darka Milinovića 19,8 posto, a HSP je dobio 14,65 posto glasova birača. 

22.13 - Iločka gradonačelnica i nositeljica nezavisne liste Grupa građana Marina Budimir, čija je lista na nedjeljnim prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Iloka dobila 50,92 posto glasova birača, izjavila je kako je očekivala pobjedu jer je vjerovala svojim Iločanima i oni su vjerovali njoj.

"Poznam svoje Iločane. Druge stranke su ih podcijenile i pokušale kupiti ružama i koje čime, ali ja sam vjerovala u njih i oni u mene. Znaju mene i znaju moju obitelj i vide sve što sam uradila u proteklih godinu i po dana kao gradonačelnica Iloka, a uradilo se puno", rekla je Marina Budimir dodajući kako građani Iloka zaslužuju puno bolji život.

Osvajanje 52,09 posto glasova u budućem Gradskom vijeću listi Marine Budimir donijelo je devet od ukupno 15 vijećničkih mandata.

Po podacima Gradskog izbornog povjerenstva, za listu HDZ-HSLS glasovalo je 24,52 posto glasača što je toj koaliciji donijelo četiri vijećnička mandata. S po jednim vijećničkim mandatom u Gradsko vijeće ulaze i HSS te DESNO koji su osvojili 9,91 odnosno 6,84 posto glasova

Na izborima se biralo 15 članova Gradskoga vijeća u čijem se prošlom sazivu nalazilo pet vijećnika Grupe birača s liste gradonačelnice Marine Budimir, šest vijećnika imala je koalicija HDZ-HSLS, tri vijećnika imao je HSS, a po jednog vijećnika HSP dr. Ante Starčević i SDP.

Od 5383 birača izborima se odazvalo njih 2.741 odnosno 50,92 posto.

21.58 - Hoćemo li imati svog župana? Znam na što aludirate, prije toga idemo formirati Skupštinu, to je prvi zadatak. Trebamo prvo razgovarati s potencijalnim koalicijskim partnerima, onda ćemo razgovarati o drugim stvarima, rekao je Kustić,

21.42 - Izjavu je dao i HSP-ov Karlo Starčević. Rekao je kako je vrlo zadovoljan izbornim rezultatom te istaknuo kako se ni jedna vlast neće moći formirati bez HSP-a. 

Očekujući šest, možda i sedam mandata, HSP neće čekati da bude pozvan na bilo kakve koalicijske pregovore nego će sukladno svojem koalicijskom programu ponuditi suradnju svima, izjavio je Starčević novinarima ispred izbornog stožera HSP-a. 

Lista HSP-a je u gradu Gospiću gdje je Karlo Starčević gradonačelnik osvojila 39 posto glasova.

Nositelj HSP-ove liste Karlo Starčević o izbornim rezultatima

Nositelj HSP-ove liste Karlo Starčević o izbornim rezultatima Više na bit.ly/2tWVRlZ Reporterka: Andrea Thomas

Objavljuje 24sata Politiko u Nedjelja, 10. ožujka 2019.

21.37 - U Ogulinu su prebrojali glasove na svim biračkim mjestima. Prema neslužbenim rezultatima SDP je dobio 46,75 posto glasova, a koalicija HDZ-a 35,83 posto. 

21.32 - Prema prijevremenim i neslužbenim rezultatima na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Iloka održanim u nedjelju najviše glasova dobila je nezavisna lista aktualne gradonačelnice Marine Budimir koja je osvojila 52,09 posto glasova te u budućem Gradskom vijeću osigurala natpolovičnu većinu od devet vijećničkim mandata, potvrdilo je Gradsko izborno povjerenstvo.

Za listu HDZ-HSLS glasovalo je 24,52 posto glasača što je toj koaliciji donijelo četiri vijećnička mandata. S po jednim vijećničkim mandatom u Gradsko vijeće ulaze i HSS te DESNO koji su osvojili 9,91 odnosno 6,84 posto glasova

Na izborima se biralo 15 članova Gradskoga vijeća u čijem se prošlom sazivu nalazilo pet vijećnika Grupe birača s liste gradonačelnice Marine Budimir, šest vijećnika imala je koalicija HDZ-HSLS, tri vijećnika imao je HSS, a po jednog vijećnika HSP dr. Ante Starčević i SDP.

Od 5383 birača izborima se odazvalo njih 2.741 odnosno 50,92 posto.

Gradsko vijeće Iloka raspušteno je 17. siječnja odlukom Vlade RH jer nije u zakonskom roku donesen proračun za 2019. godinu, ni odluka o privremenom financiranju.

21.25 - Izjavu je dao i Darko Milinović. 

Darko Milinović, nezavisni kandidat, o rezultatima izbora u Lici

Darko Milinović, nezavisni kandidat, o rezultatima izbora u Lici

Objavljuje 24sata Politiko u Nedjelja, 10. ožujka 2019.

Pogledajte izjavu Marijana Kustića. 

Gospić : nositelj HDZ-ove liste Kustić Marijan o rezultatima izbora za Ličko senjsku županijsku skupštinu

Objavljuje 24sata Politiko u Nedjelja, 10. ožujka 2019.

21.18 - Ono što bih ja sad izrekao, to je da je HDZ s koalicijskim partnerima pobijedila na izborima za skupštinu. Zahvaljujem svima koji su nam dali povjerenje, hvala svima koji su izašli, ali nisu, uvjeren sam da ćemo ih uvjeriti svojim radom da na idućim izborima glasaju za nas. Ankete su najavljivale da smo isti kao Darko Milinović i da nas on ugrožava kad je u pitanju pobjeda... Pokazali smo da je HDZ najjača politička opcija u Ličko-senjskoj županiji i ubuduće će tako i biti. Hvala svima koji su sudjelovali u izborima. Mi ćemo se od sutra pripremiti i spremati se za Županijsku skupštinu, rekao je Marijan Kustić (HDZ).

21.07 - U Davoru su obradili sva tri biračka mjesta. HDZ je dobio 50,91 posto, kandidacijska lista Lidije Brlić 26,62 posto, a HSS i SDP su dobili 22,46 posto. 

21.04 - U Lici je obrađeno 91 mjesto od njih 116. Koalicija HDZ-a dobiva 37,5 posto glasova, Milinović dobiva 18, 14 posto, a koalicija Ante Dabo 13,53 posto. 

21.01 - Predsjednik karlovačkog županijskog SDP-a Ivan Vuković u nedjelju je  navečer nakon što su u Ogulinu obrađena sva izborna mjesta izjavio Hini kako je SDP apsolutni pobjednik izvanrednih izbora za ogulinsko Gradsko vijeće te će moći samostalno formirati vlast. 

 Kako je rekao Vuković,  SDP je osvojio 2861 glas, a HDZ 2193 glasova. 

 "To znači kad budemo osvojene glasove preračunavali u mandate imat ćemo devet mandata, HDZ šest,  SDSS jedan te Demokrati savez Srba također jedan. Ovom pobjedom ćemo moći realizirati projekte zacrtane proračunom za 2019. godinu, rekao je Vuković. U Ogulinu je nešto više od 11 tisuća osoba s pravom glasa. 

20.55 - Hvala ti moj narode! Mi smo ne samo prvi u Gospiću, gdje smo zauzeli 40 posto biračkog tijela, naš dvogodišnji rad u gradu Gospiću se isplatio. U Gospiću imamo oko 40 posto, a u Otočcu oko 25 posto, kaže Karlo Starčević, nositelj liste HSP-a.

20.52 - U Ogulinu su obradili 13 biračkih mjesta od njih 22. SDP vodi s 47,03 posto, a druga je koalicija HDZ-a s 35,7 posto. 

20.48 - Nikada u životu nisam bio nervozan, ja sam optimističan. Ovo je jedinstvena prilika da Zagrebu pošaljemo poruku kako je Lika devastirana kao nikada u povijesti. Iz Like su stizale karte koje nitko nije kupovao u Zagrebu za dolazak u Liku. Šaljemo upozorenje kako Lici treba gospodarska i duhovna obnova. Mi smo pobijedili prije dvije godine one koji su Liku razorili, pa kome bi se ja priklonio. Očekujemo da ćemo biti prva politička snaga. Očekujemo pet mandata. Ono što bude iznad, bit će pozitivno i radovat ćemo se tome. Nismo još ni sa kim pregovarali, odluku o tome ćemo donijeti kada vidimo rezultate, rekao je za Dnevnik.hr gradonačelnik Gospića Karlo Starčević. 

20.42 - U Iloku su obradili četiri biračka mjesta od njih 7. Kandidacijska lista Marine Budimir dobiva 48,98 posto, a HDZ i HSLS dobivaju 24,7 posto. 

20.40 - Obrađeno je 57 biračkih mjesta u Lici od njih 116. Koalicija HDZ-a ima trenutno 35,7 posto glasova, Darko Milinović 19,25 posto, SDSS 12,04 posto.

HSP Karla Starčevića, gospićkog gradonačelnika, dobiva 9,14 posto glasova, neznatno više od NL novaljskog gradonačelnika Ante Dabe (9, 03 posto), SDP-ova lista, za sada, dobiva 6, 1 posto glasova, podaci su koje je objavio DIP na internetskim stranicama.

 Ispod pet posto glasova dobile su liste Bandićeve stranke, koalicije HSLS/HNS, te Živog zida, pokazuju rezultati sa 57 od ukupno 116 biračkih mjesta koliko ih je u nedjelju bilo otvoreno u Ličko-senjskoj županiji.

20.31 - HDZ u Ličko-senjskoj županiji neće imati apsolutnu većinu. Morat ćemo sjesti i dogovoriti se, trebali smo to učiniti i ranije. Jasno je da su birači slabim izlaskom na izbore rekli svoje - 'Do izbora nije trebalo doći'. HDZ će imati najgori rezultat u povijesti, izjavio je nezavisni Darko Milinović za HRT.

20.27 - Stožer Darka Milinovića je u caffe baru u Gospiću. Pušta se Thompson.

U stožeru je i video zid na kojem se prate rezultati.

20.18 - DIP je objavio prve rezultate izbora u Lici. HDZ uvjerljivo vodi. Prebrojali su 27 biračkih mjesta od njih 116.

DIP je objavio prve privremene rezultate izbora u Lici: HDZ 38,68 %, lista Darka Milinovića 22,36 %, HSP 11,25 %.

20.17 - HDZ u Ličko-senjskoj županiji neće imati apsolutnu većinu. Morat ćemo sjesti i dogovoriti se, trebali smo to učiniti i ranije. Jasno je da su birači slabim izlaskom na izbore rekli svoje

- 'Do izbora nije trebalo doći'. HDZ će imati najgori rezultat u povijesti, izjavio je nezavisni Darko Milinović koji se uoči objave rezultata izbora javio u Temu dana. 

20.16Očekuju se prvi nepotpuni rezultati prijevremenih izbora za Ličko-senjsku županiju, gradove Ilok i Ogulin, te posavsku općinu Davor. 

19.47 - Birališta u Ličko -senjskoj županiji su zatvorena, a izvanredni izbori su prošli mirno i bez većih izgreda, zasad sa šest pritužbi Županijskom izbornom povjerenstvu; tri o povredi izborne šutnje i tri na povredu izbornog postupka, no moguće primjedbe na sadržaj zapisnika mogu stići naknadno od promatrača, doznaje Hina u nedjelju navečer u ŽIP-u u Gospiću.

Prema riječima predsjednice ŽIP-a Milke Vraneš, izbori se smatraju regularnim, a pritužbe će se rješavati.

Njezina zamjenica Žana Vlainić pojasnila je da HSP-ova pritužba odnosi na povredu izborne šutnje nositelja liste skupine građana Darka Milinovića slanjem sms poruka.  Raspravit će se i pritužba kršenja izborne šutnje kandidatkinje HSP-a na jednom lokalnom portalu, a pritužbu o tome dostavila je lista Darka Milinovića.

Jedan se prigovor odnosio na plakat HDZ-a u Mukinjama, da je postavljen na manje od 50 metara od biračkog mjesta. 

Danijela Bogić, nositeljica liste stranke Milan Bandić 365 prijavila je da je predsjednica biračkog odbora u Torjanskom kod Vrhovina utjecala na birača kako da glasa, no kako je rekla Vlainić, brzo je provjereno i ustanovljeno da na birača nije utjecao nitko iz biračkog odbora, već je riječ o utjecaju birača na birača.

„Budući da su to potvrdili i svi nazočni promatrači smatramo tu pritužbu neosnovanom“, rekla je Vlainić. 

Ostale pritužbe provjeravamo i ako se utvrdi osnovanost sumnje počinitelje ćemo prijaviti DORH-u. Za takve su prekršaje propisane samo novčane kazne, istina dosta velike, rekla je Vlainić.

Stožeri svih devet kandidacijskih lista su otvoreni i čekaju se prvi neslužbeni rezultati, a prve izjave za novinare najavljene između 8 i 9 sati.

Ovakav rat za jednu regiju u Hrvatskoj nismo nikad gledali. U Lici se Darko Milinović ne tuče protiv Marijana Kustića, nego protiv Andreja Plenkovića, odnosno “novi” HDZ bori se protiv “starog”...

Pokretanje videa...

01:29

Sukob je započeo oko Plitvica - Darko Milinović želio je u Nacionalni park imenovati svoje ljude, a Andrej Plenković svoje. U biti, dakle, to je fajt koji je započeo kao spor dviju struja oko iste, pogubne, stranačke kadrovske politike, a ne kao okršaj stare i nove vizije izbora stručnih kadrova. Narodski rečeno, to je okršaj Kurte i Murte. Zato je Lici skoro svejedno kako će se ovo završiti, ali Darku Milinoviću i Andreju Plenkoviću sigurno nije. Kad bi Milinović uvjerljivo izgubio - što nije realno - bio bi to njegov politički kraj. Izgubi li uvjerljivo Marijan Kustić, njemu to neće puno značiti, ali bit će to naznaka početka loših dana za Plenkovića. Na izvanredne izbore za Ličko-senjsku županijsku skupštinu, u koju Ličani biraju 31 vijećnika, nositelj Nezavisne liste, župan Darko Milinović, izašao je u deset sati. Probudio se već u 5 sati.

Tko će pobijediti u Lici? Slab odaziv birača, čeka se 19 sati
Tko će pobijediti u Lici? Slab odaziv birača, čeka se 19 sati

- Moja politička karijera je sad na uzlaznoj putanji, a jedino što je sigurno je da će HDZ prvi put u povijesti imati najgore izborne rezultate. Ja sam ušao u kampanju i ovu političku utakmicu neopterećen. Nisam imao ni jedan mandat do sada, a HDZ ih je imao 19 - rekao je Milinović, a upitan s kime bi mogao surađivati u slučaju pobjede, rekao je:

- Surađivat ću s progresivnim snagama u Ličko-senjskoj županiji. To su oni koji se znaju izdignuti iz uskih političkih interesa. Oni koji znaju podržati dobar proračun i oni koji znaju upozoriti na one koji su porušili sve ovo, a do danas je Ličko-senjska županija izgubila 90 milijuna kuna. Ona to nije zaslužila - istaknuo je Milinović. Na pitanje postoji li mogućnost da u slučaju pobjede koalira s HDZ-om, rekao je: “Teško”. No bi li promijenio mišljenje?

Pokretanje videa...

01:30

- Rekao sam da ću razgovarati, kako bi rekao prvi hrvatski predsjednik, i s crnim vragom za boljitak Ličko-senjske županije. No kad kažem teško, onda smatram da je teško naći s njima zajednički jezik. S onima koji su rušili proračun i koji su ostavili Ličko-senjsku županiju bez 90 milijuna kuna - naglasio je Milinović.

- Uz gospodarsku stagnaciju i pad, najveći problem za našu županiju predstavlja negativan demografski trend - rekao je Marijan Kustić i nastavio:

- To smo jasno prepoznali i istaknuli kao jednu od ključnih točaka našeg programa. Baš zato više nemamo vremena za neučinkovitost, bezidejnost i stihiju, koja je obilježje pojedinaca koji sebe nazivaju vladarima naše županije. Lika zaslužuje bolje i mora dobiti snažnu potporu na svim razinama. Potrebno je stvoriti bolje uvjete života, a isključivo gospodarski razvoj može to osigurati. Nova radna mjesta, bolja zdravstvena zaštita, uvjeti za dostojanstven život svih generacija, aktivacija prirodnih bogatstava i jasna strategija turističkog razvoja projekti su koji će zadržati, ali i privući ljude da se vrate u ove krajeve.

U Lici odaziv gotovo 8 posto manji nego prije dvije godine
U Lici odaziv gotovo 8 posto manji nego prije dvije godine

U našem izbornom programu definirane su tri ključne odrednice: ravnomjernije upravljanje, gospodarski i turistički razvoj te demografsko oživljavanje Ličko-senjske županije. Uz njih i deset ključnih točaka programa, jasno smo prezentirali popis deset ključnih projekata koji će osigurati pokretanje razvoja naše županije.

Na izbore u Lici do 16.30 sati izašlo je 40, 4 posto birača, odnosno njih oko 17. 500 od ukupno 43 tisuće. Prije dvije godine do istog vremena svoje je pravo iskoristilo 48,1 posto birača.

Daleko najbolji odaziv ima Gospić, sjedište Ličko-senjske županije, u kojemu je glasovalo gotovo 48 posto birača (5. 200 od gotovo 11 tisuća), no taj je odaziv za četiri posto manji od onoga iz svibnja 2017., koji je iznosio gotovo 52 posto. Solidan odaziv bilježe Senj (42, 4 posto), Perušić (40, 8 posto), Karlobag (40, 6 posto)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 332
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke