News

Komentari 40

Plenković komentirao izjavu Škore: To je takvo lupetanje...

Plenković komentirao izjavu Škore: To je takvo lupetanje...

Predsjednica je danas na blagdan Male Gospe u Mariji Bistrici; prema tome nemam ja neki dojam da ona nešto nedostaje. Dapače. rekao je premijer novinarima u Solinu

Predsjednik Vlade  Andrej Plenković u nedjelju je odbacio medijske primjedbe da se predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u posljednje vrijeme rjeđe pojavljuje u javnosti, rekavši kako nema taj dojam, a hrvatska predsjednica danas je u Mariji Bistrici na zavjetnom hodočašću vjernika Zagreba u to svetište.

"Predsjednica je danas na blagdan Male Gospe u Mariji Bistrici; prema tome nemam ja neki dojam da ona nešto nedostaje. Dapače," odgovorio je premijer Plenković novinarima u Solinu.

Na novinarsko mišljenje kako su ostali predsjednički kandidati aktivniji, Plenković je uzvratio riječima: "Dobro, to su izazivači, oni moraju još jako puno žganaca pojesti da bi postali predsjednici - a neće."
 Komentirajući odnose unutar vladajuće koalicije premijer je rekao je da su stabilni.
"Koalicija je stabilna, mi razgovaramo stalno; tu se od jučer od 16,30 do danas nije ništa  puno promijenilo," kazao je premijer na i danas ponovljena pitanja o stabilnosti vladajuće koalicije.
 Upitan za komentar prijedloga predsjedničkog kandidata Miroslava  Škore da se zabrani Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS), kazao je: "To je lupetanje, žao mi je to reći ali to je takvo lupetanje, kako netko tako nešto izgovara."

 Premijer Plenković najavio je da će predsjednica Europske komisije u utorak objaviti "raster ljudi s portfeljima."

 Dodao je kako nije točna niti jedna od novinarskih informacija po kojima bi Hrvatskoj mogao pripasti resor ribarstva ili proširenja EU.

 Na upit je li razgovarao sa županom splitsko-dalmatinskim Blaženkom  Bobanom o, kako je ustvrdio novinar, aferi s natječajem za ravnatelja  Doma zdravlja županije, Plenković je odgovorio niječno dodavši kako je to "neka stara priča" i da "nije župan u takvoj situaciji uopće."

 Premijer je u nedjelju nazočio misi na blagdan Male Gospe u Solinu,  pohvalio je propovijed nadbiskupa splitsko-makarskog  Marina  Barišića, koji je naglasio važnost pitanja identiteta naroda u obrazovnom sustavu.
 "Drago mi je da je splitsko-makarski nadbiskup  Barišić u svojoj propovijedi govorio o važnosti obrazovanja uoči početka školske godine za naše mlade, ali isto tako i za naše učitelje i profesore. Mislim da je istaknuo važna i vrijedna  identitetska pitanja koja trebaju biti i jesu dio našeg kurikuluma i u ovoj reformi s kojom krećemo od sutra, a isto tako i važnost svih onih ključnih aspekata  hrvatskih - i tradicije i jezika i povijesti  i kulture i vjere. Upravo u takvoj sinergiji mislim da gradimo nove generacije naših mladih za budućnost za buduća radna mjesta  koja će se brže nego što imamo dojam  mijenjati u ovako dinamičkom svijetu četvrte industrijske revolucije,"  rekao je premijer  Plenković.
 Barišić je u propovijedi, između ostalog, kritizirao "veze i kuverte"  a potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević  komentirajući taj dio propovijedi rekao je novinarima kako uvijek " treba biti častan, sigurno da to (veze i kuverte)  nije dobro."
 Na novinarski upit  o incidentu u Otočcu gdje je pripadnik Hrvatske vojske istukao dječaka, Krstičević je istaknuo kako je to nedopustivo i nečasno za vojnika te je uputio ispriku obitelji dječaka.
 "To nije časno ponašanje pripadnika Hrvatske vojske, moja isprika obitelji. Dao sam zapovijed načelniku Glavnog stožera da obiđe obitelj, da se ispriča, a što se tiče takvih vojnika -  van iz Hrvatske  vojske  Ogromna većina  hrvatskih vojnika je časna i dostojanstven, prema tome  ti koji to rade iće van iz Hrvatske vojske," poručio je Krstičević.

 

Najčitaniji članci